Home Voorpagina Zane Robbertson: ”Morgen wil ik vooral plezier hebben in het lopen”

Zane Robbertson: ”Morgen wil ik vooral plezier hebben in het lopen”

door hardloopnetwerk

Zane Robertson verhuisde op 17-jarige leeftijd naar Kenia om zijn droom als professioneel hardloper te verwezenlijken. Zijn persoonlijke records op diverse afstanden zijn indrukwekkend te noemen. Morgen loopt de geboren Nieuw-Zeelander de Dam tot Damloop. Wie is Zane Robertson eigenlijk?

Door de redactie

Toen je 17 jaar was verhuisde je naar Iten in Kenia voor je hardloopcarrière. Hoe is het leven in Kenia?
”Het was een lastige beslissing, maar ook een goede keuze. Ik heb veel plezier in het leven in Kenia en elke dag push ik mijzelf om mij aan te passen aan de levensstijl in Kenia.”

Zondag loop je de Dam tot Damloop. Wat is je plan?
”Morgen wil ik vooral plezier hebben in het lopen. De afgelopen tijd ben ik een aantal keer geblesseerd geweest en ik vind het fijn om weer hard te kunnen lopen. Allemaal voor het grote doel wat ik ooit wil bereiken.”

Je persoonlijke records op de 1500 meter, 5000 meter en 10.000 meter zijn indrukwekkend te noemen. Welke afstand ligt jou het beste?
”Ik heb eigenlijk geen voorkeur voor een bepaalde afstand. Vanaf heden ga ik mij op de marathon focussen en wil ik op die afstand het beste uit mijzelf halen.”

Jorin Kamps behandelt jou in aanloop naar de Dam tot Damloop. Wat is zijn grootste kwaliteit?
”Het is een groot voordeel dat Jorin zelf een hardloper is. Hij begrijpt waar hij het over heeft, omdat hij weet wat voor type pijn een hardloper kan voelen. Hij signaleert het probleem beter dan anderen. Ook is hij zeer gedreven om de beste te worden in zijn werk.”

Persoonlijke records
1500 meter: 3:34,19
5000 meter: 13:13,83
10.000 meter: 27:33,67
Halve marathon: 59:47

Foto: Jorin Kamps

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten