Home Laatste NieuwsAtleet van de week Yasmine Abbes: “Ik heb heel veel zin om deze week te knallen in Hongarije!”

Yasmine Abbes: “Ik heb heel veel zin om deze week te knallen in Hongarije!”

door hardloopnetwerk


Deze week vindt het EK onder 18 plaats in Györ. In Nijmegen liep Yasmine Abbes onder de limiet op de 1500m, nadat ze er twee keer nipt boven had gelopen. Daarom besloten wij haar uit te roepen als atleet van de week. In Hongarije hoopt ze de finale te behalen en met haar goede voorbereiding acht ze die kans realistisch. 

Door Jasper Boot

Bij de NGA liep je de limiet op de 1500 meter voor het EJK in Hongarije. Met welke verwachtingen ga je naar het toernooi?

Ik ben ten eerste heel erg blij dat ik mee mag naar het EK onder de 18 jaar, dit wordt mijn eerste toernooi waar ik aan mee ga doen. Ik ben benieuwd hoe het allemaal gaat op zo’n toernooi. Ik hoop een finaleplek te behalen wat met mijn tijd mogelijk is, maar natuurlijk moet wel alles goed verlopen. Mijn voorbereiding is super verlopen en ik heb heel veel zin om deze week te knallen in Hongarije!

Mijn voorbereiding is super verlopen en ik heb heel veel zin om deze week te knallen in Hongarije!

De 1500 meter is een afstand waar snelheid en duur bij komt kijken. Op welk vlak valt voor jou nog de meeste progressie te boeken?

Ik kom van de 800m en dacht eerst zelfs een 400m loper te worden, maar dit plan verliep toch iets anders… Door de kortere afstanden zit het met mijn snelheid goed, maar er valt nog wel progressie te boeken op mijn topsnelheid. Ik fiets best veel waardoor mijn basisduur goed is, maar natuurlijk valt ook hier nog progressie te boeken. Ik leer vooral van eerdere races en omdat veel races erg tactisch zijn valt ook op tactisch gebied nog wat te leren.

Nederland kent met Maureen Koster, Sanne Wolters-Verstegen en Sifan Hassan hele goede 1500 meter lopers. Wat kun jij nog van hen leren?

Van deze toppers kan ik vooral leren hoe met wedstrijddruk om te gaan, dit doe je natuurlijk door ervaring op te doen en daar ben ik mee bezig. Ik vind het erg knap hoe zij sport en het ‘normale’ leven zo goed kunnen combineren dat vind ik soms nog moeilijk.

Maar liefst vijf atleten liepen de EJK limiet op de 1500 meter. Er mochten ‘maar’ twee atleten naar Hongarije worden gestuurd en jij bent daar één van. Wat zegt dat over jou vorm?

Ik ben heel erg blij dat ik naar Hongarije mag! Mijn vorm zit goed, na eerst 0.15 seconde boven de limiet gelopen te hebben en daarna 0.07 wist ik dat mijn vorm goed zat, alleen het moest nog net ietsje harder. Gelukkig wist ik deze vorm vast te houden en in Nijmegen lukte het!

Ik vind het erg knap hoe zij sport en het ‘normale’ leven zo goed kunnen combineren dat vind ik soms nog moeilijk.

Je hebt net te horen gekregen dat je over bent naar 5 havo. Heb je nu minder stress?

Jaa, ik ben heel erg blij dat deze stress van mijn schouders is. Het was tot het laatste moment spannend, maar het is gelukt! De laatste weken waren erg belangrijk rondom hardlopen, maar ook rondom school, want dat moet ook gebeuren natuurlijk. Nu ik dit goede nieuws te horen heb gekregen, heb ik veel minder stress en kan ik leuke dingen doen en me volledig focussen op het hardlopen!

Yasmine zal aanstaande vrijdag, 6 juli, om 11:40 uit komen voor Nederland in Hongarije. De livestream zal op onze website en social media te vinden zijn. 

Foto: Max Kooijmans

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten