Home Laatste Nieuws WK Para Atletiek Dubai: acht medailles voor Nederland

WK Para Atletiek Dubai: acht medailles voor Nederland

door hardloopnetwerk

De Wereldkampioenschappen Para Atletiek in Dubai zitten erop. Negen dagen atletiekspektakel resulteren in twee wereldkampioenen en totaal acht medailles voor het Nederlands Team plus een hoop verbroken PR’s.

Ronald Hertog pakt wereldtitel 200 meter

Wat een race! In zijn halve finale wist hij al een razendsnelle tijd neer te zetten die hem een rechtstreekse finaleplek opleverde. Bovendien liep hij in deze halve finale al het Nationaal Record eraan door een tijd van 22.77 te klokken. Dat Hertog in absolute topvorm verkeert, blijkt wel in deze 200 meter finale! In het laatste deel van de race knalde hij zowel de Griek Seitis als de Amerikaanse Prince voorbij en pakt hij het goud in een waanzinnig snelle tijd én een nieuw Nationaal Record: 22.20.

Sensationeel goud voor verspringer Oberoi

Op dag zeven in Dubai was het showtime voor verspringer Ranki Oberoi. ‘Ik wist dat de wind zou draaien tijdens mijn competitie, zoals de wind steeds draaide tijdens de ochtendsessies. Ik wilde in de 1e of de 2e poging laten zien aan de concurrentie hoe goed ik was en hoe goed ik mij voelde,’ aldus Oberoi. In zijn tweede poging sprong hij zijn eigen Nederlands record – van 7.13 meter – uit de boeken. Niemand wist deze afstand (7.39 meter) meer te overtreffen, zelfs niet Abdul Latif Romly (wereldrecordhouder op het verspringen).

Zilver voor debutante Alkemade

WK debutante Kimberly Alkemade pakt haar eerste zilveren medaille in een spannende 200 meter finale. Haar tijd? Ook nog eens een PB van 26.98. Voor Marlène van Gansewinkel liep deze finale op een deceptie uit. De topfavoriete kwam als derde over de finish, maar werd gediskwalificeerd omdat ze net na de start met haar blade de lijn had geraakt.

Brons voor Nienke Timmer

Nienke Timmer heeft een bronzen medaille voor Nederland binnengesleept op de 100 meter. In een nieuwe persoonlijk record van 15.48 kwam ze als derde over de finish. De Britse Maria Lyle veroverde overtuigend het goud en het zilver ging naar de Italiaanse Oxana Corso.

Spectaculair zilver voor Hendriks

Op de laatste dag in Dubai was het de beurt aan Olivier Hendriks, de jongste van het team. Met zijn 16 jaar oud is het zijn debuut op dit wereldkampioenschap. De verwachtingen in deze 400 meter finale zijn hoog, gezien zijn derde positie op de wereldranglijst. En hij maakt deze meer dan waar: Hendriks loopt zijn PB (52.12) aan flarden en pakt het zilver in een sensationeel nieuw Nationaal Record van 50.79.

Van Gansewinkel springt naar zilver

Op het verspringen was daar dan haar eerste medaille dit toernooi: van Gansewinkel pakt zilver met een afstand van 5.28 meter. Fleur Jong werd in de laatste ronde van het podium gesprongen en eindigde op de vierde plaats (5.16 meter). Marlène van Gansewinkel ging bijna de gehele wedstrijd aan kop, maar werd in de laatste poging voorbijgestreefd door de Japanse Maya Nakanishi (5.37 meter).

Double Dutch op de 100 meter

Twee Nederlandse vlaggen kleuren op dinsdagavond het stadion in Dubai na de razend spannende finale 100 meter. Marlène van Gansewinkel pakt het zilver in 12.96 en Kimberly Alkemade finisht knap derde in een tijd van 13.04. Fleur Jong klokt 13.33 en wordt zevende van de wereld.

Alle prestaties, nationale records en PR’s van dit WK Para Atletiek uitgebreid teruglezen? Kijk dan op de website van de Atletiekunie.