Home Laatste NieuwsDe week van... De week van Adrienne Herzog

De week van Adrienne Herzog

door hardloopnetwerk

Via deze weg geef ik jullie een inkijkje in de trainingsweek van mij, Adrienne Herzog. Ik woon in Denver Colorado, op 1700 meter hoogte en ik ben sinds negen maanden een hele trotse moeder van mijn super lieve dochter Layla. Nu ik moeder ben, en moet terugkomen na een lange periode zonder wedstrijden en een zwangerschap, maakt het dat ik zeer goed moet plannen. Stapje voor stapje werk ik toe naar mijn hoofddoel van 2018: een snelle marathon lopen.

Sinds zeven weken train ik bij Mark Plaatjes. Mark was in 1994 de wereldkampioen op de marathon en heeft ook veel grote marathons gewonnen (o.a. Chicago). Sinds ik bij hem train, lijkt alles stapje voor stapje weer op zijn plaats te vallen.

Sinds ik moeder ben moet ik goed plannen. Ik kan niet zomaar gaan lopen wanneer ik wil of zomaar gaan slapen wanneer ik wil. Layla staat op de eerste plek en het is geweldig fijn om weer bij haar terug te komen na een goede training.

Mijn trainingsweek

Monday: am 8 miles easy with 6 x 20 sec strides
Tuesday:  am 8 miles easy ( we are meeting at Cafe’ 5x 3 min hills.90 sec recovery). Pm 5 miles easy
Wednesday: 12 miles easy
Thursday: am 8 miles steady,  pm 5 miles easy
Friday: 10 miles easy with 6 x 20 sec strides
Saturday: meet at Pott’s field at 7 am , 4 x 1k with 90 sec rest, 4 x 800m with 90 sec rest, 4 x 400m with 1min rest, all at 5k race pace
Sunday: 15 miles easy

Mijn week zag er als volgt uit:

Maandag: Layla slaapt gelukkig heel goed en wordt vandaag pas om 09.30 wakker. Ik kleed haar aan en breng haar naar de kidsclub waar zij aldaar twee uur op haar letten, terwijl ik een 8 mile (12.8 kilometer) super rustig duurloopje doe om te herstellen. Gisteren heb ik 20 mijl (32 kilometer) vrij hard gelopen en was echt uitgeput na afloop en ben erg moe vandaag.  6×20 seconden versnellingen na afloop. Normaal loop ik twee keer op maandag maar vandaag niet omdat ik erg moe ben.

Dinsdag: Ik sta om 05:00 uur op en zit om 06:00 uur in de auto en ben om 07:15 in Boulder, waar ik met mijn groep train. We doen 5×3 minuten heuveltraining bij NCAR (National Centre For Atmospheric Research) met 90 seconden terug joggen. Ik heb een super goed trainingsmaatje die mij heel goed pusht en dat helpt enorm. Om 08.30 zijn we klaar en rijd ik weer terug naar Denver. Layla is al wakker en die is bij mijn man. Als ik thuiskom, neem ik haar van hem over zodat hij kan werken.

Ik heb een super goed trainingsmaatje die mij heel goed pusht en dat helpt enorm.

Om 16:00 uur breng ik Layla naar de kidsclub en loop ik 3 mijl (5 kilometer) rustig op de loopband. Na afloop doe ik wat core en light weights en gebruik ik de jazucci voor herstel.

Woensdag: Ik loop 12 Miles (19.2 kilometer) rustig en voel mij wel oké. Layla is bij de kidsclub als ik loop en vandaar kan ik op een super mooie onverharde trail (highline canal) lopen met uitzicht op besneeuwde toppen van de Rocky Mountains.

Om 15:00 uur komt de babysitter en ik vertrek naar de Petteflet (Dutch school of Colorado), waar ik elke woensdag lesgeef aan kleuters. Dit zijn meestal kinderen van expat-Nederlanders die in Colorado verblijven of gemixte gezinnen met een Nederlandse en Amerikaanse ouder. Super leuk om te doen!

Donderdag: Op donderdag doe ik altijd een ‘steady run’. Het tempo moet altijd 20 á 30 seconden per kilometer sneller zijn dan een normaal duurlooptempo. Het voelde echt heel erg goed! In totaal liep ik 10 mijl (16 kilometer) in een heerlijk stralend zonnetje en 22 graden.

Als ik thuiskom maak ik lekker ‘Sweet Potato Pie’ en gaan we naar vrienden om Thanksgiving te vieren. Het was een hele gezellige avond.

Vrijdag: Ik loop 10 mijl (16 kilometer rustig en doe zes versnellingen). Ik voel me vrij moe van gisteren. In de middag loop ik 3 mijl (5 kilometer) super rustig op de loopband in de gym en daarna doe ik core en light weights. In de avond hebben we etentje met de businesspartner van mijn man zijn bedrijf. Helaas moet ik om 21:00 uur naar huis, al had ik wel langer willen blijven, maar morgen gaat om 05:00 uur weer de wekker.

Zaterdag: Vandaag tempotraining met de groep om 07:00 uur ’s ochtends! 4×1 km – 4×800 4×400. Om 07:00 uur ’s ochtends is het nog erg koud doordat we op 1700 meter hoogte zijn hier in Colorado. Als we klaar zijn, is het heerlijk warm en gaan we met de hele groep koffie drinken. Super gezellig. Heel erg goede training en super veel plezier met de groep!

Om 07:00 uur ’s ochtends is het nog erg koud doordat we op 1700 meter hoogte zijn hier in Colorado

Als ik thuis kom blijkt Layla erg ziek te zijn. In de loop van de dag heen loopt haar koorts op tot 40 graden. VRESELIJK! Ik probeer haar rustig te krijgen. Ik bel de dokter, maak eten en bel vervolgens weer de dokter. Gelukkig gaat haar koorts naar beneden en ’s avonds kan ze weer een beetje lachen en ben ik behoorlijk gesloopt.

Zondag : Layla heeft gelukkig geen koorts meer en heeft gelukkig normaal geslapen… Het eerste wat ik doe, is de uitslagen van de Warandeloop bekijken. Ik had dolgraag willen lopen en had ook Frans Heffels beloofd te lopen, maar met de aanvraag van mijn Greencard mag ik voorlopig niet reizen (of ik kan niet meer terug USA in). Hopelijk kan ik begin 2018 weer reizen. Balen dus…

Layla lijkt gelukkig weer de oude en heeft geen koorts meer, dus de babysitter komt en ik ga met mijn man naar Colorado Springs waar de Air Force Academy is en ook het USA Olympic Training Centre. We hebben een trail uitgezocht waar mijn man kan mountainbiken en ik kan lopen. Super mooie uitzichten over de Bergen en ook de Airforce Academy is indrukwekkend. Ik loop 15 mijl (24 kilometer) met 2000 feet klimmen! Na afloop eten we samen Mexican en gaan terug naar Layla.

In de avond gaan we uit voor een cocktail… Nog één harde week en dan rustig tot mijn halve marathon. Spannend! En thank god dat Layla weer gezond is.

Nog één harde week en dan rustig tot mijn halve marathon. Spannend!

Adrienne Herzog met haar dochter Layla

 

 

 

 

 

Hoofdfoto: Ingestuurd door Adrienne Herzog

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten