Home Laatste NieuwsEvenementen Tim van den Broeke: ”Vaak worden kampioenschappen in de laatste rondes beslist”

Tim van den Broeke: ”Vaak worden kampioenschappen in de laatste rondes beslist”

door hardloopnetwerk

Vrijdagavond komt Tim van den Broeke in actie op de 3000 meter steeple. Vorig jaar werd hij nog knap tweede achter Simon Grannetia, maar dit jaar is Noah Schutte ook weer van de partij. Wij beschouwen met Tim voor op het NK Atletiek.

Door Jasper Boot

Vorig jaar werd je tweede op het NK steeple. Kun jij ons nog meenemen in die race? 
Ja natuurlijk, geen probleem!  Op voorhand was Simon Grannetia de favoriet en stonden er nog wat andere jongens, zoals Mike Teekens, aan de start die hard konden lopen. Noah Schutte was er vorig jaar niet bij in verband met het EK <23 in Bydgoszcz. In mijn opzicht waren er toen twee verschillende scenario’s mogelijk; het zou een boemelrace worden of Simon óf Mike zou proberen te ontsnappen. Dat laatste was het geval. Mike probeerde in een van de eerste rondes al te ontsnappen en na een paar rondjes konden we hem terugpakken. In de laatste rondes werd er flink versnelt en uiteindelijk kwam ik als 2e over de finish. Dat was echt gaaf!

In Nijmegen op de NGA liep je een sterke 1500 meter en finishte je in 3:49. In hoeverre is deze tijd relevant voor je 3000 meter steeple wedstrijd aanstaande vrijdag?
De NGA was voor mij dit seizoen absoluut niet mijn beste wedstrijd maar misschien wel de leukste wedstrijd van het seizoen. Ik heb aan het begin van dit seizoen een 3.47 gelopen. Echter, daarna ben ik met wat pijntjes het seizoen doorgegaan. Door die pijntjes lukte het bij de NGA niet om ontspannen te lopen. Gelukkig zijn ze nu weg door intensieve behandeling door mijn fysio. Ik denk daarom dat de tijd van de NGA niet representatief is voor wat ik op dit moment kan. Naar mijn mening is een goede 1500m tijd zeer relevant voor een 3000m steeple op een kampioenschap. Vaak worden kampioenschappen in de laatste rondes beslist en daarom is het niet verkeerd om veel snelheid in de benen te hebben.

Hoe schat jij je eigen kansen in komende vrijdag?
Ik sta op dit moment met de vierde tijd ingeschreven, maar het is nog even afwachten of Simon Grannetia kan lopen in verband met zijn blessure. Ik denk dat Noah Schutte op dit moment dé grote favoriet is om het goud te pakken. Allereerst omdat hij de snelste tijd heeft staan, maar ook omdat zijn laatste ronde erg snel kan zijn. Daarnaast is er nog een Amerikaanse Nederlander die meedoet. Ik heb tegen hem nog nooit gelopen, dus ik heb geen idee wat zijn kansen zijn. Conclusie: Voor mij is het een kwestie van mijn kaarten goed uitspelen en dan kom ik misschien in de buurt van Noah, maar ik zal toch voor plek twee moeten gaan strijden.

Vaak worden kampioenschappen in de laatste rondes beslist en daarom is het niet verkeerd om veel snelheid in de benen te hebben.

Zoals jezelf al benoemde is Noah Schutte dé grote favoriet voor vrijdag. Wat kan jij nog van hem leren?
Ik denk dat ik nog heel veel van Noah kan leren, maar ik ben voornamelijk onder de indruk van zijn waterbak techniek.

Wat vind je zo leuk aan de steeple?
Ik vind de steeple zo leuk omdat er naar mijn gevoel iets meer techniek, tactiek en coördinatie bij komt kijken dan bij andere (loop-)onderdelen. Het geeft me een kick om over die hordes te gaan, deze vallen immers niet om op het moment dat je er tegenaan loopt. Ik denk dat deze factoren eraan bijdragen dat de 3000m steeple altijd een heel leuk onderdeel is om naar te kijken!

Foto: Instagram Tim van den Broeke

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten