Home Laatste NieuwsEvenementen Stans wederom naar Running de Bilt Hardloopnetwerk 5km: Kan ze een PR lopen in marathonvoorbereiding?

Stans wederom naar Running de Bilt Hardloopnetwerk 5km: Kan ze een PR lopen in marathonvoorbereiding?

door hardloopnetwerk

De Running de Bilt Hardloopnetwerk 5 kilometer komt steeds dichterbij. Op 31 maart 2019 staat er een topveld aan de start met als favorieten bij de mannen de kampioen van vorig jaar, Lucas Nieuweboer, en bij de vrouwen de nog maar 16-jarige Isa Leen, die we een aantal weken geleden interviewden. Maar ook voor de recreatieve loper is de Hardloopnetwerk 5 kilometer een prachtige loop. We stelden 1 van hen, Stans Den Hartog Jager, een aantal vragen.

“Ik vond het parcours erg verrassend en vooral mooi, langs het fort Voordorp en langs de Hooge Kampse Plas. Een mooi stukje natuur zo dichtbij het grote Utrecht!”

Waarom had je deze loop vorig jaar uitgekozen, wat vond je van het parcours, en hoe bracht je het ervanaf?

Vorig jaar deed ik voor het eerst mee aan de Hardloopnetwerk 5 km. Het was gelijk ook mijn eerste 5 km wedstrijd ooit! De wedstrijd was vlakbij mijn ouderlijk huis. Ik had me een klein beetje verdiept in het parcours maar ik had er, ook in mijn trainingen, nog nooit gelopen. Ik vond het parcours erg verrassend en vooral mooi, langs het fort Voordorp en langs de Hooge Kampse Plas. Een mooi stukje natuur zo dichtbij het grote Utrecht! Ik wilde deze 5 km graag onder de, voor mij, magische grens van 25 minuten lopen. Dat is helaas net niet gelukt, maar het was wel een dik pr, dus hoe kon ik daar niet trots op zijn?! Of het dit jaar sneller kan weet ik niet. Ze zeggen wel dat je in aanloop naar de marathon een snellere 5 of 10 moet kunnen lopen. Hoe dit uitpakt voor mij zal blijken op 31 maart.”

Je bent deel van de ‘Runningangels.’ Kun je daar wat meer over vertellen? En is er onderlinge strijd om als eerst te finishen?

“De Runningangels bestaat uit een leuke groep meiden met ieder haar eigen talent, snelheid en doel binnen het hardlopen. Strijd is er zeker niet! We motiveren en stimuleren elkaar om het beste uit onszelf te halen. We peppen elkaar op voor de wedstrijd en in het startvak, om vervolgens ieder voor zich te lopen en elkaar bij de finish om de nek te vliegen. Daarnaast staat de Runningangels ook voor ‘one team, one finish’. Een aantal keer per jaar kiezen we een wedstrijdje uit waarin we als groep, vaak als een roze golf, over het parcours gaan en een feestje vieren.”

Je gaat debuteren op de marathon in Rotterdam. Hoe gaat het met de voorbereiding?

“Ja, mijn eerste hele marathon zit er echt aan te komen! En dat voor iemand die altijd zei dat ze nooit een hele ging lopen, veel te ver! Met mijn voorbereidingen gaat het eigenlijk heel goed. Mijn lichaam houdt zich goed en mentaal gaat het op dit moment ook super! Vooral het mentale stukje laat me nog wel eens in de steek, maar na een paar fijne, langere lopen, gaat het gelukkig een heel stuk beter. De echt lange lopen komen er nu aan en ik ben dan ook echt benieuwd hoe ik deze zal verteren. Voor Rotterdam heb ik eigenlijk geen doel, anders dan 42,2 km hardlopen. Ik voel totaal geen tijdsdruk. Het lopen van deze afstand vind ik voor mijn eerste marathon al magisch genoeg.”

Het trainen voor een marathon is heel anders dan voor andere
afstanden. Waar haal je je advies en tips vandaan?

Het trainen naar een hele marathon is inderdaad iets heel anders dan ik tot nu toe gedaan heb. Tips en adviezen over bijvoorbeeld wat en wanneer te eten of te drinken onderweg haal ik bij mijn (hardloop)vriendengroep vandaan. Waarom zelf het wiel uit willen vinden als er om je heen al zoveel is uitgevonden? Ze zijn super waardevol en ik haal hier dan ook uit wat voor mij het fijnste en het beste is.

De hele marathon is iets heel nieuws voor mij. Een totaal nieuwe uitdaging. Ik probeer het ook steeds zo voor mezelf te blijven zien. Het is een uitdaging die ik met mezelf aanga en niet met iemand anders. Maar eerst knallen bij de Running de Bilt Hardloopnetwerk 5 kilometer!

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten