Home Laatste NieuwsEvenementen Isa Leen aan de start van de Hardloopnetwerk 5 kilometer: Kan ze het parcoursrecord pakken?

Isa Leen aan de start van de Hardloopnetwerk 5 kilometer: Kan ze het parcoursrecord pakken?

door hardloopnetwerk

Ook dit jaar doen er weer topatleten mee bij de Running de Bilt Hardloopnetwerk 5 kilometer op 31 maart 2019. Bij de mannen staat de kampioen van vorig jaar, Lucas Nieuweboer, weer aan de start. Wellicht kan hij zijn eigen parcoursrecord breken (15:02 minuten). Ook bij de vrouwen is er kans op een nieuw parcoursrecord, want de nog maar 16-jarige Isa Leen, vorig jaar vijfde, keert terug naar De Bilt! Het huidige parcoursrecord bij de vrouwen is 18:04 minuten (Josien Scheepens, 2018), met Isa’s pr van 17.43 een reële mogelijkheid. We stelden haar 5 vragen.

”Het parcours was super! Er zitten lekker weinig bochtjes in waardoor je lekker tempo kunt houden.”

Hoe kwam je er vorig jaar bij de Hardloopnetwerk 5 kilometer te lopen?

Mijn trainer, Arthur van Dijk, kwam met het idee. Hij vertelde mij dat het een erg snel parcours zou worden en ik misschien mijn persoonlijk record wel kon aanscherpen!

Wat vond je van het parcours?

Het parcours was super! Er zitten lekker weinig bochtjes in waardoor je lekker tempo kunt houden. Je hebt alleen in de eerste kilometer een flinke bocht waar je rekening mee moet houden.

Bij de Hardloopnetwerk 5 kilometer van 2018 liep je 19:10 minuten. Inmiddels heb je al onder de 18 minuten gelopen. Wat knap! Waar heb je deze progressie aan te danken?

Ik denk dat dat ik betere tijden ben gaan lopen door de krachttrainingen die ik doe. Ik merk dat ik daar sterker van word. Daarnaast zit ik nu twee jaar op atletiek en krijg ik steeds beter het gevoel hoe ik een wedstrijd moet indelen qua snelheid.

Wat ga je doen om nog harder te kunnen lopen?

Ik denk dat bij mij mijn snelheid omhoog kan. Om hier beter in te worden doe ik korte snelle loopjes, krachttraining en heuvelsprints.

Wat is je beste afstand en waar ga je je dit outdoorseizoen op richten?

Ik heb het idee dat ik meer voor lange afstanden gemaakt ben. Ik ben echt een dieseltje en ik vind de 5 kilometer echt de leukste afstand. Helaas is de langste afstand die ik in mijn leeftijdscategorie kan lopen de 3000m. Deze afstand ga ik dan ook lopen bij het NK outdoor dit jaar. Ik heb nu een tijd van 10:27 staan, maar dat zou echt veel sneller moeten in vergelijking met mijn pr op de 5km. Daarom ga ik meer 1500m en 3000m lopen en zoals ik eerder al zei aan mijn snelheid werken!

Denk jij dat je de strijd aan kunt binden met Isa? Als je onder de 19 minuten (vrouwen) of onder de 16:30 minuten (mannen) loopt op de 5 kilometer maak je kans op een gratis startnummer. Stuur een mailtje naar info@runningdebilt.nl onder vermelding van je PR op de 5 kilometer en wie weet doe jij op 31 maart gratis mee.

Voldoe jij niet aan de limieten, maar wil je wel een snelle 5 kilometer lopen? Dan kun je natuurlijk ook gewoon meedoen! Klik hier om je in te schrijven. Er is ook een 1 kilometer Jeugdloop en een 10 kilometer.

View this post on Instagram

Thumbs up, finally sixteen! 🎂

A post shared by Isa Leen (@isaleenx) on

Foto: Max Kooijmans

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten