Home Laatste NieuwsAtleet van de week Rodrigo Willy Broer: ”Ik wil graag naar de Olympische Spelen”

Rodrigo Willy Broer: ”Ik wil graag naar de Olympische Spelen”

door hardloopnetwerk

Vijf jaar geleden begon Rodrigo Willy Broer met atletiek, nadat hij jarenlang had gevoetbald. Na wat aandringen van zijn trainer ging hij meetrainen bij AV Daventria. En met succes! Inmiddels behoort Rodrigo Willy Broer tot de (sub)top van Nederland.

Door de redactie

Wanneer ben je begonnen met atletiek?

Ik ben rond oktober 2013 bij Daventria terecht gekomen. Daarvoor heb ik op voetbal gezeten en mijn trainer kende wat mensen bij Daventria. Na wat aandringen van mijn trainer ben ik een keer mee wezen trainen bij Daventria. Daarna heb ik de keuze gemaakt om te stoppen met voetbal en te blijven bij Daventria.

Je ben lid van AV Daventria in Deventer. Wat maakt deze vereniging zo leuk?

Daventria is echt een club met veel clubliefde. Iedereen kent elkaar daar en iedereen leeft mee met de prestaties van de atleten. Al is het een prestatie van de topsporters die hoog op het NK presteren of van de recreanten die voor het eerst een 10km hebben uitgelopen. Iedereen is betrokken met elkaar en we vieren alle prestaties met elkaar als één club.

Waar ligt op de 100 meter jouw kracht?

Ik denk dat mijn sterkste punt op de laatste 40m van de 100m ligt. Ik ben wat sterker op een 200m meter en dat is ook mijn favoriete afstand. Ik denk dat ik een groot deel van mijn goede races te danken heb aan een sterk eindstuk.

Hoe kijk je terug op het baanseizoen?

Ik ben heel tevreden met mijn baanseizoen. Ik heb met veel plezier al mijn wedstrijden gelopen. Helaas heb ik dit jaar de NK finales net gemist, maar des te meer heb ik nu motivatie om die volgend jaar wel te willen halen.

Met welke sprinter zou je weleens een dag willen ruilen?

Ik denk dat ik het liefste met Jamiro Elabeidi zou willen ruilen. Jamiro is een goeie vriend van me en gelijk ook een sterke concurrent. Jamiro is heel sterk op de 100m en zeker de eerste 60m. Ik ben benieuwd wat hij nou allemaal doet zodat hij zo hard loopt. Naast dat, kan ik altijd met Jamiro lachen en klieren zowel binnen als buiten de wedstrijden en zal ik het geniaal vinden om een dagje als hem te mogen leven.

Wat kun jij nog van Usain Bolt leren?

Ik denk dat ik van iedereen nog genoeg kan leren, maar als ik iets van Usain Bolt mag leren is het hoe het lijkt of hij nergens bang voor is en altijd een grote lach op zijn gezicht heeft.

Je liep dit baanseizoen twee persoonlijke records. Op welk persoonlijk record ben je het meest trots?

Ik denk niet dat ik daar een keuze in kan maken. Ik ben heel blij met mijn pr op de 100m, omdat ik van 10.70s naar 10.57s ben gegaan en die sprong had ik niet verwacht.  En ik ben ook heel blij met mijn 200m van dit jaar. In het begin van het jaar liep ik 21.18s, wel met veel te veel wind, maar nog nooit liep ik zo hard. En de 21.39s die ik tijdens de competitie in Zoetermeer liep was een evenaring van mijn pr, die ik in 2015, toevallig ook in Zoetermeer liep. Die tijd was toen goed voor het EJK in Zweden, dus bracht die prestatie mooie herinneringen terug.

Wat is je ultieme droom?

Mijn ultieme droom is om over een paar jaar met de grote toernooien mee te doen zoals de EK, WK en natuurlijk wil ik heel graag de Olympische spelen meemaken.

 

Foto: Evert Woutersen
Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten