Home Laatste NieuwsBlogs & Columns Race Recaps Egmond Andrea Deelstra & Jill Holterman

Race Recaps Egmond Andrea Deelstra & Jill Holterman

door hardloopnetwerk

De Nederlandse nummer twee en drie bij de vrouwen, respectievelijk Jill Holterman en Andrea Deelstra, blikken hieronder uitgebreid terug op hun races bij de Egmond Halve Marathon.

Jill Holterman (2e Nederlandse): “Prachtige editie Egmond halve marathon”

“Nadat ik vorig jaar met een blessure langs de kant stond was ik extra blij dat ik dit jaar wel mee deed aan dé winterklassieker in mijn eigen achtertuin. Voorafgaand aan de wedstrijd werd windkracht 7 voorspeld, dus mijn tactiek was om op het strand energie te sparen en vanaf Castricum aan zee vol de gaskraan op te draaien.

En zo geschiedde. Het aanvangstempo was letterlijk joggen. We waren nog geen 10 meter onderweg of er werd al naar elkaar gekeken. De Afrikaanse dames waren niet van plan de race direct hard te maken, dus ik ook niet. Met windkracht 7 zou het te veel energie kosten om op kop te lopen, en dus wachtte ik zeven tergend langzame kilometers af.”

“Het aanvangstempo was letterlijk joggen.”

Lees verder op Jill’s website.

Andrea Deelstra (3e Nederlandse): “Storm in Egmond”

“Uitdagend!, zo kan ik deze editie van de Egmond halve marathon wel noemen. Op het strand hadden we de wind vol tegen, soms vlagerig van zij uit zee. En het waaide nogal vandaag! Zal het windkracht zeven zijn geweest? En dan moet je weten dat de dames in Egmond voor de heren starten, negen minuut nog iets, het verschil in parcoursrecords. Ik zag een kans met een klein groepje de rest te verrassen. Een waaier, zoals in het wielrennen daar hoopte ik op. Mede omdat ik wist niet voldoende snelheid te hebben me helemaal voorin te handhaven bij een snel tweede deel. Ik heb dan ook geprobeerd om de race op het strand te maken. Heb geprobeerd om meiden met me mee te krijgen, alleen was immers kansloos tegen de wind. Een lichtgewicht als ik werd bij windvlagen letterlijk teruggeworpen. Ik bleef ook voorin lopen, want stel dat de Kenianen toch zouden versnellen tegen de wind dan kon ik mee, maar ook zij konden of wilden niet.

“Ik zag een kans met een klein groepje de rest te verrassen.”

Vlak voor de strand afgang, na ruim zeven kilometer. Plaatste ik een paar versnellingen, met als enige doel mijn hartslag omhoog te krijgen en even uit dat trage ritme te komen, voor de snelle kilometers die gingen komen.”

Lees verder op Andrea’s website.

Hoofdfoto door Tjeerd Popkema / Hardloopbegeleidingopmaat

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten