Home Voorpagina Robin Hendrix: “Een tijd van 13:29.57 had ik totaal niet verwacht”

Robin Hendrix: “Een tijd van 13:29.57 had ik totaal niet verwacht”

door hardloopnetwerk

Elke dag tellen wij af naar het EK Atletiek in Berlijn. Vandaag kijken we met Robin Hendrix terug op afgelopen maanden, waarin hij zichzelf verbaasde met een tijd van 13.29,57 op de 5.000m. Hij liep deze EK limiet na drie weken hoogtestage in Amerika. Ter voorbereiding op het EK is Robin nu ook op hoogtestage, maar dan in Zwitserland. Na deze stage hoopt hij ook de limiet te lopen op de 1.500m, wat oorspronkelijk zijn doel was deze zomer. 

Afgelopen winter heb je enorme stappen gemaakt. Je begon het crossseizoen gelijk met een podiumplek op de eerste lange CrossCup wedstrijd. Kan je iets vertellen over deze ontwikkeling?

Mijn voorbereiding aan het begin van het crossseizoen verliep ontzettend goed. De jaren daarvoor was dit vaak niet zo, door aanhoudende blessures. Voor het eerst heb ik weer een volledig blessurevrij jaar en daarbij ook een langdurig grotere trainingsomvang. Ik verwachtte niet meteen podium plaatsen op de crosscup voorbije winter, maar ik verbaasde mezelf op de eerste crosscupmanche in Mol. Daarna heb ik gedurende het gehele seizoen die vorm kunnen behouden.

Momenteel zitten we met een hele sterke generatie afstandslopers in België.

Tijdens het EK cross won je met het Belgische team een teammedaille. Hoe kijk je aan tegen je teamgenoten?

Het Belgische beloften team was enorm sterk dit jaar. Dit was al te merken bij de EK selectie in Roeselare. Een medaille zat er dus zeker in. Volgend crossseizoen zal ik niet meer bij de beloften lopen. Maar ik ben ervan overtuigd dat het beloften team het even goed en misschien zelfs beter zullen doen dan vorig jaar. Momenteel zitten we met een hele sterke generatie afstandslopers in België. Naar de toekomst toe zal dit zeker zijn vruchten afwerpen.

In Los Angeles liep je de EK limiet op de 5.000m, had je verwacht dat je 13.29,57 zou lopen? En zou je ons mee kunnen nemen in deze race?

Een tijd van 13:29.57 had ik totaal niet verwacht. Ik hoopte vooraf op een tijd van 13:40 en op een een goede dag net de EK limiet. Dit was het resultaat van 3 weken gestaag opbouwen op hoogtestage in combinatie met genoeg rust. Een combinatie die thuis vaak niet altijd lukt door mijn studie architectuur.

Tijdens de wedstrijd zelf ervaarde ik een enorm snel tempo. De eerste 3 km kwamen we door in 8’03”. Even dacht ik het tempo niet te kunnen volhouden. Gelukkig kon ik meelopen in een groepje waar ik goed kon volgen en waar het tempo hoog werd gehouden. De laatste kilometer voelde ik me nog steeds goed en kon daarbij nog een kleine versnelling inzetten.

Omdat dit mijn eerste EK bij de senioren is wil ik vooral veel ervaring opdoen.

Het is nog een paar weken tot het EK, hoe bereidt je je hierop voor deze laatste weken?

Momenteel ben ik op hoogtestage in het Zwitserse Sankt Moritz. Ik bereid me voor op de 1500m waarin ik graag nog een sterke tijd wil lopen. Ook op deze afstand zou een EK limiet mooi zijn, want dit was oorspronkelijk het vooropgestelde doel deze zomer.

Wat is je doel tijdens het EK?

Omdat dit mijn eerste EK bij de senioren is wil ik vooral veel ervaring opdoen. Verder zou fantastisch zijn, moest ik mee kunnen doen in de finale, te gaan voor de top 10 plaatsen.

Foto: Instagram Hendrix

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten