Home Laatste Nieuws Breaking: Nick Smidt naar WK!

Breaking: Nick Smidt naar WK!

door Tijn Piest

Nick Smidt heeft zich gekwalificeerd voor het WK! Hij loopt 49.28s op de 400m horden en dat is 2/100e onder de WK limiet. Hij doet dat in Zürich in het Young Diamonds programma van de Diamond Leaguewedstrijd. Eerder deze week publiceerden we al een mooi interview van onze reporter Tijn Piest met Nick (voor overige uitslagen Nederlanders in Zürich, klik hier) :

Nick Smidt: ”De Olympische Spelen is een mooi en haalbaar doel”

De 400 meter horden is vanwege het afremmen en versnellen zowel fysiek als mentaal een lastig onderdeel binnen de atletiek. Nick Smidt is de beste van Nederland op dit onderdeel, maar ook op internationaal niveau wist hij dit seizoen al te overtuigen. Een interview met de pas 22-jarige atleet, die met zijn snelle tijden tegen de limiet voor het WK aanschuurt.

1. Afgelopen maand won je zilver bij het EK onder 23 jaar. Hoe heb je dat toernooi beleeft?

”Ik heb het toernooi als super mooi ervaren. Ik ging erin met de gedachte om mij te focussen per race, dus van horde tot horde. Ik wist dat mijn PR genoeg was om in de finale te komen en ik ben blij dat ik het in de finale kon laten zien. Ik heb mijn PR zelfs kunnen aanscherpen. Dit leverde een mooie zilveren plak op.”

”Ik ben het EK ingegaan met de gedachte te focussen per race, dus van horde tot horde.”

2. Wat doe je in het dagelijks leven?

”In het dagelijks leven train ik elke dag in Apeldoorn (bij Team Sotra onder leiding van Betty Hofmeijer). Ook studeer in aan de Universiteit van Utrecht. Ik volg de opleiding Master Business Informatics. Het trainen en studeren kan ik op een goede manier combineren.”

3. Kun je beschrijven waarom je de 400 meter horden zo leuk vindt?

”De 400 meter horden is erg leuk om te doen, omdat elke race weer anders kan gaan door omstandigheden als de wind. Ook wordt dit onderdeel vaak op de laatste 100 meter beslist. Dit maakt het onderdeel spannend en houdt het uitdagend.”

4. Bij een meeting in Bern liep je onlangs een tijd van 49.31s, waarmee je slechts 1 honderdste verwijderd bent van de WK-limiet. Hoe kijk je terug op die race?

”Ik ging de race in om lekker te kunnen lopen en te racen tegen mijn tegenstanders. Ik was niet bezig met de WK-limiet. Dat ik zo dichtbij kwam en dus weer een PR liep is super mooi en ik hoop dat ik deze lijn kan aanhouden.”

”De 400 horden wordt vaak op de laatste 100 meter beslist, wat het onderdeel spannend maakt en uitdagend houdt.”

View this post on Instagram

Focus 🏁👀⚡

A post shared by Nick Smidt (@sporternick) on

5. Je hebt nog iets meer dan een maand om je te kwalificeren voor het WK in Doha. Welke wedstrijden ga je nog lopen?

”Ik heb op dit moment 2 wedstrijden in Zwitserland op de planning staan. Deze zijn in Zürich (Young Diamond League Challenge, 29 augustus) en in Bellinzona (1 september).”

6. Heb je nog ambities voor de toekomst? Denk je al aan de Olympische Spelen?

”Mijn ambitie is om mij wedstrijd voor wedstrijd te blijven verbeteren. En natuurlijk is de Olympische Spelen ook een doel. Ik denk dat het een mooi en haalbaar doel is.”

De hoofdfoto, gemaakt door Bjorn Parée, is gemaakt bij het EK Landenteams, waar Nick Smidt 10 punten voor Nederland behaalde.


Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten