Home Laatste Nieuws Maureen Koster gaat voor winst bij 20 van Alphen

Maureen Koster gaat voor winst bij 20 van Alphen

door hardloopnetwerk

De AAV’36-atletes Liselotte van den Berg en Maureen Koster staan morgen vol ambitie aan de start van de 20 van Alphen. Koster is een van de favorieten in het vrouwenveld. Bij de mannen gaat de Roemeen Marius Ionescu voor zijn derde zege. Wim Kroone 22-03-19, 12:43

,,Ik ga voor de winst”, verkondigt een zelfverzekerde Maureen Koster. ,,In wedstrijdverband liep ik nog nooit zo’n afstand. Wel in duurtrainingen, maar dan is de snelheid lager. Ik vind het leuk om in Alphen te lopen en heb mij goed voorbereid. Sinds kort train ik onder leiding van de Engelsman Rob Denmark. Ik kwam met hem in contact na de EK Indoor. Dat betekent dat ik de samenwerking met mijn oom Bert Koster, met wie ik veertien jaar lief en leed op de atletiekbaan heb gedeeld, heb stopgezet. Ik ben hem dankbaar voor alle successen die ik heb behaald. Om nieuwe stappen te maken is het soms nodig om de trainingsaanpak te veranderen. Ik zal regelmatig in Engeland bivakkeren om te trainen. Met Denmarks atletengroep reis ik in april naar Amerika voor een trainingsstage. Maar nu eerst de 20 van Alphen. Ik heb er hartstikke veel zin in.”

Lees het hele artikel op de website van het AD.

Foto: Max Kooijmans

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten