Home Laatste NieuwsAtleet van de week Manjorie Janssen: ”Voor het NK ga ik geen wedstrijden meer lopen”

Manjorie Janssen: ”Voor het NK ga ik geen wedstrijden meer lopen”

door hardloopnetwerk

Manjorie Janssen liep vrijdag de EK limiet in Utrecht. Voor de wedstrijd bleek opeens dat er niet goed was doorgekomen bij de organisatie dat er een vrouwenserie was aangevraagd, daardoor was er van te voren paniek. Manjorie wist haar hoofd koel te houden en liep de EK onder de 18 jaar limiet. Een mooi moment om haar ‘Atlete van de Week’ te maken.

Door de redactie

Op vrijdagavond liep je de EK limiet onder de 18 jaar op de 3000 meter. Wat ging er door je heen?

Voor de wedstrijd bleek opeens dat er niet goed was doorgekomen bij de organisatie dat er een vrouwenserie was aangevraagd, daardoor was er van te voren een klein beetje paniek. Ik had er wel wat moeite mee om de rust te bewaren en af te wachten in welke serie ik terecht zou komen. Doordat we met zijn tweeën op een lege baan moesten lopen wist ik dat het zwaar ging worden. Toch lukte het om vlakke rondes te lopen, toen ik de laatste ronde in ging besefte ik dat als ik goed door zou trekken, ik het echt zou halen! Toen ik de limiet dik had gelopen (9:35) was ik echt enorm opgelucht! Ik was vooral verbaasd dat ik het kon. Ik wist dat ik deze winter een stuk sterker was geworden, maar als je me vorig seizoen had verteld dat ik twee limieten zou lopen had ik je nooit geloofd!

Had je vooraf een bepaalde tactiek bedacht?

Het plan was om zo vlak mogelijk mijn rondes te lopen. Hoe lang mijn haas het vol zou houden was ook nog onzeker, omdat zij daarvoor zelf nog een 1500m liep. Gelukkig hield ze het 1600m vol en had ik nog 3,5 ronde in mijn eentje te gaan. Het is niet makkelijk om er in je eentje voor te zorgen dat je niet inzakt, maar gelukkig lukte het om op hetzelfde tempo door te lopen. Ik was vlak voor de Harry Schulting games gevallen met de fiets waar ik een ruime week van moest herstellen. Voor mijn gevoel was mijn voorbereiding niet optimaal, dus was mijn tactiek ook om mentaal sterk aan de start te staan. Soms is het gewoon nodig om op een stukje zelfvertrouwen te lopen, gewoon tegen jezelf te zeggen dat je het wél kan en gewoon gáán.

Ik was vlak voor de Harry Schulting games gevallen met de fiets waar ik een ruime week van moest herstellen.

Hoe was het om als laatste loopster en samen met je haas op de baan te lopen? Was het een voordeel of een nadeel?

Van te voren wist ik natuurlijk nog niet hoe mijn serie eruit zou zien. Maar een serie helemaal voor mij alleen, dat had ik niet verwacht. Ik heb natuurlijk nog nooit in mijn eentje een wedstrijd gelopen, laat staan een race waarin ik van plan was een limiet te lopen. Hoe het was gegaan als ik in een sterk bezette serie had gelopen zal ik nooit weten, maar ik denk dat het in de meeste gevallen fijner en makkelijker is om in een groep vol sterke meiden te lopen.

Wat zijn je komende wedstrijden op de planning?

Voor het NK ga ik geen wedstrijden meer lopen, mijn wedstrijdplanning voor na het NK heb ik nog niet helemaal af. Wel wil ik mijn persoonlijke records op de afstanden die ik nog niet heb gelopen dit seizoen graag aanscherpen. Met name op de 5 km wil ik graag nog een pr lopen.

Heb je nog specifiek een doel voor in Györ?

Het is nog niet helemaal zeker dat ik naar Györ mag, ook al is de kans op dit moment groot. Als het me lukt om daar alles te kunnen geven ben ik tevreden. En het zal natuurlijk ook aan de tegenstand liggen op welke plek ik zal eindigen. Ik heb dus niet echt specifiek doel voor in Györ, maar ik ga er alles aan doen om een goede prestatie te leveren.

Voor het NK ga ik geen wedstrijden meer lopen, mijn wedstrijdplanning voor na het NK heb ik nog niet helemaal af.

Als je deze zomer één wens mag laten uitkomen. Wat is die wens dan?

Mijn wens deze zomer was eigenlijk al om een plekje te bemachtigen op het EK. Dat die wens (waarschijnlijk) uitkomt, dat vind ik echt al super gaaf! Als ik straks terug mag kijken op een EK waar ik alles uit mezelf heb kunnen halen en waar ik tevreden over ben, dan is deze zomer helemaal geslaagd!

Foto: Max Kooijmans

Volg jij onze pagina Links al? Het complete overzicht van aanbieders op de hardloopmarkt.

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten