Home Laatste Nieuws Luna De Bruin pakt zilver bij WK Skyrunning – interview

Luna De Bruin pakt zilver bij WK Skyrunning – interview

door hardloopnetwerk

Tijdens het Jeugd WK Skyrunning in Italië heeft Luna de Bruin in de categorie 16-17 jaar een schitterende zilveren medaille behaald. Ze deed dit door op vrijdag bij het eerste onderdeel, de Vertical KM, op een tweede plek te eindigen, en vervolgens op zondag bij de Skyrace als derde te finishen. De Vertical KM werd afgewerkt in enorm slecht weer, met regen en zelfs hagel. De atleten moesten 3,5 km afleggen en 1000 hoogtemeters. De Skyrace ging over een afstand van 16 km met 1500 hoogtemeters. Wij spraken met de kersverse vice-wereldkampioen.

Hoe staat het met de spierpijn na al die hoogtemeters dit weekend?

Ik heb veel spierpijn. Vooral van het afdalen, omdat ik dat niet gewend ben. Het laatste stuk van de Skyrace bestond uit een afdaling van 6km dus de trap aflopen gaat nu wat lastiger.

Hoe ben je met Skyrunning in aanraking gekomen?

Mijn vader en moeder renden al vaak in de bergen voordat ik geboren was. Zij hebben veel races gedaan, waaronder bijvoordeeld 3x de Ultra-Trail du Mont-Blanc (UTMB) van 170 km lang. Dus van jongs af aan ging ik naar de bergen op vakantie, waar we dan vooral wandelden en later ook rennen.

Wat maakt jou zo’n goede Skyrunner?

Ik kan goed omhoog lopen en mijn stokken helpen daar veel bij omdat je dan uit je armen kracht kan halen.

Waar ben je het meest trots op: je prestatie bij de Vertical KM op vrijdag of bij de Skyrace op zondag?

Ik denk de Skyrace, omdat ik daar erg mijn best voor moest doen. Voor de laatste klim zag ik een Spaans meisje in de verte en ik liep toen derde. Zij kon erg hard dalen en ik ben daar niet zo goed in. Dus ik wist dat zij mij in de laatste afdaling zou inhalen. En dat deed ze, maar ik kon er achter blijven waardoor het heel spannend was tot aan de finish. Met uiteindelijk een sprint in mijn voordeel.

Je doet ook aan triathlon. Als je moest kiezen tussen triathlon en Skyrunning, wat kies je dan?

Triathlon. Triathlon is mijn hoofdsport en daar train ik ook echt voor. Skyrunning(/trailrunning) doe ik erbij als het uitkomt met mijn wedstrijden. In de vakanties vind ik het wel erg leuk om door de bergen te rennen.

En nu, vakantie? Of gaan we je nog bij meer races in actie zien?

Het wedstrijdseizoen gaat gewoon door! Deze week ga ik trainen in Sittard met een paar andere triathleten en aankomende zondag doe ik mee aan de Trail des Fantômes met het Scott Running Team. 18 augustus staat er een triathlon in Enschede, onderdeel van het jeugdjuniorencircuit, op het programma. De eerste week na de vakantie heb ik de voor mij belangrijkste wedstrijd in deze paar jaar dat ik triathlon doe: het WK triathlon in Lausanne. Samen met twee andere triathleten doe ik daar mee aan de junioren race (16 t/m 19 jaar). Onwijs gaaf om daar heen te mogen.

View this post on Instagram

Italië ‘19☀️🏞

A post shared by Luna de Bruin (@lunadebruin) on

Foto: Kaj Derks (@the_running_monkey)


Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten