Home Laatste Nieuws Kim Dillen: ‘Het hoofd wil wel maar het lichaam niet’

Kim Dillen: ‘Het hoofd wil wel maar het lichaam niet’

door hardloopnetwerk

Kim Dillen is marathonloopster. In Berlijn 2017 liep ze haar PR (2.33.24), net voordat ze zwanger werd. Bij het NK 10 km in Schoorl liet ze met een tweede plek zien weer in de buurt te zijn van haar oude niveau. Daarna kreeg ze echter last van een blessure:

“De 8 van Apeldoorn schoot ik uit mijn slof: met een gemiddelde van 3.20/km zat ik ineens weer op mijn oude wedstrijdniveau 7 maanden na de bevalling. En dat terwijl mijn trainingsload nog zeker niet is wat het was voorafgaand aan de zwangerschap. Vol energie en vertrouwen ging ik werken richting het NK 10km in Schoorl. Dat werd niet de tijd die ik gehoopt had, maar wel een mooie zilveren plak na een solo race. Met enorm veel zin en vol goede moed ging ik na Schoorl écht aan de bak. Ik was zo verheugd dat er weer pittigere programma’s op het schema stonden. En ik ging als een dolle. Niet wetende dat er een achillespees blessure insloop.

Mijn voet ging pijn doen al twee dagen na Schoorl, alsof hij geblokkeerd zat. Lostrekken gaf geen verbetering. Na een week toch maar een echo laten maken. Ontstekingen in de pees en in het vetweefsel. Hoogst verbaasd in eerste instantie; achillespezen had ik immers nog nooit last van gehad.”

Lees hier verder.

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten