Home Laatste NieuwsAtleet van de week Atlete van de week: Kim Dillen

Atlete van de week: Kim Dillen

door hardloopnetwerk

Naam: Kim Dillen

Leeftijd: 34

Werk: Registeraccountant

Woonplaats: Eindhoven

Vereniging: Eindhoven atletiek

Kim Dillen kun je gerust een laatbloeier noemen. In 2014 liep ze op de marathon van Eindhoven een tijd van 2 uur en 36 minuten en 35 seconden! Op zondag 5 maart 2017 deed ze, na lang blessureleed, weer mee aan de 20 van Alphen. Ze finishte gelijk als 3e vrouw tijdens deze wedstrijd. Hardloopnetwerk was benieuwd naar haar verhalen en besloot haar een paar vragen te stellen.

Kim, begin februari liep je weer voor het eerst een wedstrijd. Je deed mee met de 8 van Apeldoorn. Hoe voelde het om weer terug te zijn?

‘’Eigenlijk kwam het nog veel te vroeg. Sinds medio januari kon ik weer pijnvrij rennen en dus heel voorzichtig gaan opbouwen. In de periode na mijn operatie heb ik na enige tijd wel alternatief kunnen trainen om mijn conditie weer te kunnen opbouwen. De focus lag echter op het terug krijgen van stabiliteit en kracht in mijn enkel. De verwachting van de arts was dat ik drie maanden na de operatie wel weer op wedstrijdniveau belastbaar zou zijn, maar dat bleek uiteindelijk twee maanden later te zijn. Met die verwachting hadden we ook de wedstrijdplanning vastgelegd. Uiteindelijk zou het NK 10 kilometer in Schoorl de eerste wedstrijd pas worden. Om toch alvast te testen heb ik toen last minute besloten de 8 van Apeldoorn mee te lopen. Het voelde heerlijk om na 7 maanden weer eens wedstrijdspanning te voelen. Uiteraard was ik ook erg onzeker of het wel zou lukken met zo weinig looptraining in de benen, maaar ik had weinig te verliezen. Een wedstrijd weer lopen en ook nog pijnvrij, dat was prachtig!’’

Op zondag 5 maart deed je mee met de 20 van Alphen. Hoe verliep de wedstrijd?

”Alphen vond ik wederom spannend, omdat de afstand na de 10km Schoorl meteen verdubbelde. Deze wedstrijdopbouw is steiler als mijn trainingsopbouw, althans zo voelt het. Ik ben qua trainingen nog lang niet op het niveau waar ik ik in juli 2016 geëindigd ben. Het vraagt echter tijd om tempohardheid terug te krijgen. En die tijd moet ik mijzelf geven. Alphen mee lopen en finishen was voor mij al een doel op zich! De tijden komen later dit seizoen wel.”

”In de wedstrijd ben ik de eerste 10 km met Veerle en Jamie mee gegaan. Vanaf ongeveer 10 kilometer werd er versneld en moest ik eraf nét voor het moment dat we windkracht 7 tegen met plensbuien erbij kregen. Ik had niet verwacht dat het zo koud kon zijn! Bij de start hadden we nog een lekker zonnetje. De rest van de race was het de kunst niet te verkleumen van de kou en de spierschade beperkt houden. Een bijzondere wedstrijd dus.”

Welke wedstrijden heb je de komende maanden op het programma staan?

”Gisteren liep ik het NK halve marathon in Nijmegen en werd ik 3e dame. Komende weken ga ik wat kortere prikkels doen om mijn snelheid te verbeteren. De Parelloop in Brunssum staat gepland en naast het NK teams op de baan wil ik ook nog enkele 5 kilometer wedstrijden lopen. Na deze wedstrijden gaan we opbouwen richting een marathon in het najaar.”

Is de combinatie met jouw werk als registeraccountant en topsport gemakkelijk te combineren?

”Gemakkelijk…nee, niet echt, het is meer een levensstijl denk ik. Ik moet mijn dagen en tijd zeer efficiënt en effectief benutten. Ik train minder vaak en slaap veel te weinig. De kunst is dan om de trainingsarbeid zo aan te passen dat ik niet mezelf voorbij loop. Ik heb echter de geestelijke uitdaging nodig, omdat ik het fijn vind om met heel andere materie bezig te zijn. En het is in mijn inziens ook een voordeel dat je niet te veel bezig met de randverschijnselen van het hardlopen. Ik heb meestal één specifiek moment op de dag dat ik kan trainen en dan moet het gebeuren. Weer of geen weer, niet te lang nadenken en twijfelen, gas erop!”

Wat is nog jouw ultieme droom op hardloopgebied?

”Mijn grenzen verleggen op de marathon. Het proces naar de marathon toe vind ik machtig mooi! Het is een avontuur waarvan je niet weet of het goed gaat eindigen. Samen met enkele hardloopmaatjes gaan we naar een mooie najaarsmarathon toewerken. We hebben ieder mooie doelen gesteld en dat is super gaaf om samen naartoe te werken!”

Hoofdfoto: Instagram Kim Dillen

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten