Home Laatste NieuwsBlogs & Columns Insights into Team Zevenheuvelen – week 4

Insights into Team Zevenheuvelen – week 4

door hardloopnetwerk

Mike Foppen is lid van Team Zevenheuvelen, won de Zevenheuvelennacht (7 kilometer) al vier keer en is hiermee de Keizer van de Zevenheuvelennacht. Niet alleen op de weg blinkt de Nijmegenaar uit, maar ook op de baan maakt hij furore. Afgelopen zomer liep Mike onder andere 3.40 op de 1500 meter en 7.54 op de 3000 meter. In aanloop naar de Zevenheuvelenloop schrijft hij elke week een blog om ‘inside information’ te geven over o.a. zijn trainingen.

Door Mike Foppen

Jullie hebben even een weekje niks van mij gehoord. Eigenlijk wilde ik vorige week al weer een nieuwe blog schrijven, maar helaas ben ik vorige week ziekjes geworden dus ik vond dat ik wel wat rust verdiende.

Het was voor mij alweer een flinke tijd geleden dat ik ziek/verkouden ben geweest, ik denk zelfs meer dan een jaar. Voor topsporters is het natuurlijk erg belangrijk om fit en gezond te blijven zodat de trainingen ook echt een effect kunnen hebben. Ik ben sinds vorig jaar ambassadeur voor New Care supplements en ik ben dus begonnen met het gebruiken van supplementen. De eerste maanden merkte ik er maar weinig van, maar dat komt omdat het directe effect nauwelijks zichtbaar is. Nu, 1,5 jaar later zie ik pas wat voor een grote hulp deze supplementen waren. Vooral in deze periode van het jaar, de voorbereiding op de Zevenheuvelenloop en alle grote crossen, is het lastig om een verkoudheid weg te houden. Het weer wordt slechter en de trainingen worden zwaarder.

Ik ben daarnaast iemand die weleens moeite kan hebben met genoeg fruit eten, dus een extra aanvulling vitamine C is voor mij zeker van belang. Daarnaast verhoogt een dosis zink het immuunsysteem. Na een beetje uit te zieken stond voor de meeste van ons team de Molenhoeks Makkie op het programma. Deze zware bosloop is eigenlijk helemaal geen makkie, maar het is wel de perfecte voorbereiding op zowel de crossen als de Zevenheuvelenloop. Ik koos er dit jaar voor om de 10km als training te lopen, dat maakte het echter niet minder zwaar. Mijn kilometertijden varieerde tussen de 3.40 en 2.45. Wel een mooie training en daarnaast een aantal mooie podiumplaatsen voor het team.

Nog 3,5 week tot de Zevenheuvelenloop!

Foto: Max Kooijmans

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten