Maandag 30 juli:

Over een week is het zover, dan beginnen de Europese Kampioenschappen atletiek in Berlijn. Van 6 t/m 12 augustus strijden alle Europese toppers voor de medailles. Ikzelf ben donderdag 9 augustus aan de beurt en ik wil jullie graag meenemen in mijn laatste voorbereidingen en het EK zelf.

Deze week staat er naast trainingen weinig op het programma, om zoveel mogelijk uit te rusten. De afgelopen twee weken heb ik pittig getraind en deze week gaat het vooral om kwaliteit. Mijn training was 19 uur. Overdag heb ik een rijles gehad, het hok van mijn cavia’s schoongemaakt en in mijn compry recovery van Herzog Medical gezeten. De compry recovery zijn  twee oranje beenzakken bestaande uit vier delen (voet, kuit, bovenbeen en hamstring), waar je met je benen in gaat zitten. Door middel van lucht die in de vier delen geblazen wordt, krijg je een soort massage. Dit doe ik dagelijks voor mijn herstel.

Lees verder op Drtv Sport, waar Eefje ook schrijft over de rest van de week: dinsdag 31 juli,  woensdag 1 augustus, en donderdag 2 augustus. 

Foto: Max Kooijmans