Home Laatste NieuwsBlogs & Columns Jip Vastenburg: Even terugkijken vanuit Albuquerque

Jip Vastenburg: Even terugkijken vanuit Albuquerque

door hardloopnetwerk

Ongeveer een week geleden kwam het artikel uit in de Volkskrant, waarin ik mijn verhaal deed over het hebben van een eetstoornis tijdens het begin van mijn carrière en vooral wat voor een effect dit had op mijn lichaam. De reacties op het verhaal waren overweldigend en vooral heel erg hartverwarmend. Toen het verzoek kwam van Eline van Suchtelen om het verhaal op te schrijven heb ik gelijk ja gezegd. Dit komt mede omdat ik me nu goed voel, weer een gezond lichaam heb, maar vooral omdat ik anderen graag wil helpen de problemen te voorkomen die ik zelf heb gehad. Het is een issue wat heel erg lang taboe is geweest en waarvan het tijd is dat men erover gaat praten.

In de tijd van nu hebben we zoveel vergelijkingsmateriaal. We kunnen zien wat iedereen traint op Strava, we kunnen zien wat iedereen bezighoudt op Instagram en we kunnen onze mening ventileren op Twitter. Maar nog het belangrijkste is dat we een ideaalbeeld in ons hoofd hebben van hoe een atleet eruit moet zien. Iedere atleet is uniek en heeft zijn eigen lichaamsbouw en dat mogen we nooit vergeten.

Lees verder op Jip’s website.

Hoofdfoto: Blog Jip Vastenburg


Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten