Home Laatste Nieuws Eliud Kipchoge wint Tokyo Marathon

Eliud Kipchoge wint Tokyo Marathon

door hardloopnetwerk

Eliud Kipchoge keerde terug naar Japan en won de Tokyo Marathon in 2u02.40. Het was Kipchoge zijn eerste wedstrijd na zijn Olympische titelprolongatie in de straten van Sapporo. Hij liep de vierde tijd ooit gelopen en behaalde zijn negende World Major Marathon overwinning! Daarnaast is hij een stap dichterbij het winnen van alle zes de Abbott World Marathon Majors.

Bij de dames werd ook keihard gelopen. Winst ging naar de wereldrecordhoudster Brigid Kosgei. Ze liep de derde tijd ooit gelopen en finishte in 2u16.02. Tweede wordt de Ethiopische Ashete Bekere in 2u17.58, derde Gotytom Gebreslase in 2u18.18. Bij de mannen werd Amos Kipruto tweede in 2u03.13 en Tamirat Tola derde in 2u04.14. Raceverslag en reacties vind je hier.

Eliud Kipchoge na zijn winst in Tokio: ‘Ik ben erg blij. Na het winnen van mijn tweede Olympische gouden medaille in Japan afgelopen zomer, keerde ik terug naar Tokio om een sterke race te lopen. en dat is gelukt met 2 uur 02, de overwinning en een nieuw parcoursrecord. Ik ben er trots op dat ik nu 4 van de 6 Abbott World Marathon Major races heb gewonnen.
Tot slot wil ik zeggen dat ik wil dat deze wereld zich verenigt. Als er verschillen zijn, wil ik dat we elkaar ontmoeten en spreken, niet vechten. Mijn overwinning vandaag is om positiviteit in deze wereld te brengen.’

Eliud Kipchoge, de wereldrecordhouder en de eerste man in de geschiedenis die een marathon van minder dan twee uur heeft gelopen heeft gesproken over zijn wens om mee te doen en alle zes Abbott World Marathon Majors te winnen, beschouwd als de zes beste marathonraces ter wereld. Eerder won Kipchoge al vier maal de marathon van Londen, en drie maal die van Berlijn. In 2014 won hij al de Chicago Marathon. Tokyo kan dus de vierde Abbott World Marathon Majors worden. De TCS New York Marathon en Boston Marathon staan nog op zijn wensenlijst. Kipchoge won 13 van zijn 15 gelopen marathons.

Eliud over zijn start in Tokio: ‘Ik wil de organisatoren van de Tokyo Marathon bedanken om het voor mij en mijn collega-atleten mogelijk te maken om in Tokio te racen. Mijn focus lag vanaf het begin van mijn trainingscyclus op Tokio en ik kan zeggen dat ik klaar ben om daar te racen. Ik kijk er erg naar uit om te lopen in een land waar hardlopen een cruciaal onderdeel is van de sportcultuur en ik kijk ernaar uit om het Japanse enthouasiasme te ervaren voor het lopen van een marathon in het bijzonder.’

Lees ook: Vier manieren om sneller te herstellen

Vorig jaar behaalde hij niet alleen back-to-back Olympische marathonoverwinningen, maar zegevierde hij ook in de NN Mission Marathon in Enschede. Eliud Kipchoge wordt gezien als de grootste marathonloper in de geschiedenis. Een tweevoudig Olympisch medaillewinnaar van de 5000 m – sinds hij de afstand van 42,2 km bereikte, heeft Eliud maar liefst 13 van zijn 15 carrièremarathons gewonnen.

Eliud werd vergezeld door zijn teamgenoten, Jonathan Korir, Laban Korir en Ashete Bekere. Philemon Kacheran en Noah Kipkemboi zullen toetreden als zijn hazen. Meer info.

Foto’s: NN Running Team

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten