Home Laatste NieuwsAtleet van de week Diane van Es: ”De 5000 meter ligt mij beter dan de 1500 meter”

Diane van Es: ”De 5000 meter ligt mij beter dan de 1500 meter”

door hardloopnetwerk

Donderdagavond liep Diane van Es een knappe tijd van 9:15,68 op de 3000 meter bij atletiekvereniging PAC. Door de wind en regen kreeg ze vooraf wel twijfels of dat ging lukken, maar de talentvolle Van Es gaf niet op en klokte een dik persoonlijk record. Een mooi moment om Diane van Es uit te roepen als ‘Atlete van de Week.’

Door Jasper Boot

Diane, donderdagavond liep je bij PAC in Rotterdam een rappe tijd van 9:15,68 op de 3000 meter. Had je zo’n snelle tijd nu al verwacht?
”Ik wist dat het erin zat om een snelle tijd te lopen op de 3000 meter. Alles op de trainingen gaat goed en ik voelde me klaar voor een nieuwe snelle tijd. De vraag was wanneer het zou gebeuren. Ik had in mijn hoofd om bij PAC 9.15 te lopen. Op de dag zelf kreeg ik wel wat twijfels door de vele wind en de regen, maar ik probeerde te focussen op een mooie race. Gelukkig nam de wind af richting de avond en was er enkel nog regen, maar daar heb ik geen problemen mee.”

Je kan terugkijken op een sterk baanseizoen. Op welke prestatie ben je het meest trots? En waarom?”
Ik ben het meest trots op mijn gouden NK medaille op de 1500 meter. Dit is omdat ik in dat weekend veel heb moeten lopen, op vrijdag was namelijk de 5000 meter en op zaterdag de series van de 1500 meter. Ik ben er trots op dat ik op zondag in de finale in een sterk deelnemersveld alsnog heb kunnen winnen. Vooral ben ik trots dat ik heb kunnen winnen met vaardigheden waar ik dit seizoen veel aan heb gewerkt.”

Je won in juni twee NK medailles bij de A-junioren op zowel de 1500 meter als de 5000 meter. Welke afstand ligt jou het beste?
”De 5000 meter ligt mij beter dan de 1500 meter. Voor mij geldt eigenlijk hoe langer, hoe beter. De 3000 meter is daarop een uitzondering. Het is mijn favoriete afstand, omdat het een mooie combinatie is van snelheid en uithoudingsvermogen, dat vind ik een grote uitdaging!”

De 3000 meter is daarop een uitzondering.

Het baanseizoen laten wij zo langzamerhand achter ons en het crossseizoen gaat in oktober weer beginnen. Met welke verwachtingen ga je beginnen aan het crossseizoen?
”Ik wil het crossseizoen wat onbevangen ingaan. Ik wil vooral mooie crossen lopen en mijn duurvermogen verbeteren, ook hoop ik ervaring op te doen, zodat ik me kan verbeteren als atleet. Het zou mooi zijn als ik me kan plaatsen voor het EK cross.”

Wat is je ultieme doel?
Mijn ultieme doel is om de wereldtop te bereiken op de 5000 en 10000 meter en daarna door te gaan op de marathon.

Foto: Instagram Diane van Es

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten