Home Laatste NieuwsDe week van... De Week Van… Sven Schoonebeek

De Week Van… Sven Schoonebeek

door hardloopnetwerk

In deze editie van ‘De Week Van’ krijgen we een inkijkje in de trainingsweek van Sven Schoonebeek. Hij traint bij Louis Dam en focust zich momenteel op de 1500-3000m. “Op termijn wil ik graag doorstromen naar de 5000m. In het dagelijks leven studeer ik Natuurkunde in Leiden waarvoor ik momenteel met mijn scriptie bezig ben. Naast dat dit erg leuk en leerzaam is maak ik daardoor lange dagen, en train ik daarom in de ochtend vroeg en wat later op de avond. Vooral voor rust/herstel is het een uitdaging om de balans te vinden. De trainingen voor het baanseizoen gingen erg goed, helaas sliep ik daarbij erg slecht en kreeg ik last van hamstringklachten (aanhechting semimembranosus). Afgelopen weekend liep ik in Lisse, maar dat ging helaas nog niet pijnvrij (en dus ook niet goed, haha).

Afgelopen weken heb ik dus weinig kunnen doen en deze weken geven niet echt een goed beeld van wat ik normaal gesproken doe qua training. Daarom ben ik even in mijn logboek gedoken voor een trainingsweek van een maandje geleden.

Ik train veel op lage hartslag (Z0) omdat deze trainingen heel belangrijk zijn voor je basis. Ook loop ik in de winterperiode veel op omslagpunt-tempo. Verder zijn de baan- en heuveltrainingen meestal vrij hard, en vermijd ik het tempo tussen omslagpunt en Z0 zoveel mogelijk. Het aantal trainingen en kilometers per week varieert met het seizoen, maar gemiddeld zo’n 11-13 looptrainingen = 120-190 kilometer, 1-2 kracht/core-trainingen. Alternatief trainen vind ik saai dus dat doe ik niet :).”

Maandag 15 april

Ochtend: rust | Avond: 70’ easy 16km

Dinsdag 16 april

Ochtend: 60’ easy 14km

Avond: lang inlopen (7km), 7x1000m baan (Zaandam) op racers. Pauze 90” jog. 2’56 – 2’56 – 2’55 – 2’54 – 2’53 – 2’53 – 2’50. Aansluitend een behandeling van mijn sponsor Nova Fysio / Jordi van Zelst.

Woensdag 17 april

Ochtend: 70’ easy 16km | Avond: kracht en core circuit (60 min)

Donderdag 18 april

Ochtend: 60’ easy 14km

Avond: lang inlopen (7km), baan op spikes: 600m 1’32 – 1500m 4’10 – 3000m 8’52. Pauze 10’ joggen. In Zaandam.

Vrijdag 19 april

Ochtend: 45’ easy 10km

Avond: rust, behandeling van sponsor Nova Fysio/Jordi van Zelst.

Zaterdag 20 april

Ochtend: 60’ easy 14km

Avond: lang inlopen (7km), 12x heuvelsprints in Schoorl (260m). Pauze = terug joggen.

Zondag 21 april

Ochtend: 2 uur “easy longrun” 28km

Avond: kracht en core circuit.

Weektotaal: ongeveer 160km, 10x lopen, 2x kracht/core. 

“Aankomende weken hoop ik helemaal pijnvrij te worden zodat ik weer snelle wedstrijden kan lopen. Als het goed gaat loop ik op 30 mei in Vught een 3000m, en alleen als ik me fit genoeg voel voor een EK<23 limiet poging op de 10.000m (29.35) dan loop ik in Leiden op 8 juni. Ik wil ook erg graag nog een snelle 1500m lopen dit seizoen. Tot die tijd (helaas) nog even rustig aan!”

Foto: Van Goghloop Zundert 2018, Charles van Campenhout

View this post on Instagram

Working ⏳ . . . 📸: @jordyhindriks

A post shared by Sven Schoonebeek (@svenschoonebeek) on


Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten