Home Laatste NieuwsDe week van... De week van Jill Holterman

De week van Jill Holterman

door hardloopnetwerk

Jill Holterman maakt de laatste tijd een ijzersterke indruk. De snelste advocate van Nederland is in de vorm van haar leven. Waar gaat dit eindigen? Wij waren benieuwd naar de weekplanning van Jill en vroegen haar een logboek bij te houden.

Zo, dat was me het weekje wel: een kort geding, de reis richting St. Moritz en een huwelijksaanzoek! Daarnaast was ik nog steeds aan het opbouwen nadat ik vlak voor het NK 5.000m een lichte voetblessure had opgelopen. Genoeg te vertellen dus.

Maandag had ik een herstel dag en deed ik twee rustige duurloopjes en wat core stability. Omdat ik om 09.30 uur een kort geding had bij de rechtbank in Alkmaar liep ik deze dag wat vroeger dan gebruikelijk. Normaal gesproken train ik doordeweeks in de ochtend rond 08.00 mijn easy duurlopen en ga daarna naar mijn werk.

’s-Middags heb ik dan ruimte voor een zwaardere tempotraining, krachttraining of snellere lange duurloop.

Zo, dat was me het weekje wel: een kort geding, de reis richting St. Moritz en een huwelijksaanzoek!

Wat voor mij vooral wennen is bij mijn nieuwe trainer Gerard van Lent zijn de lange duurlopen met HR-blokken. Ik was gewend om mijn duurlopen progressief in te delen, maar nu wordt er ook verwacht dat ik afwissel in tempo. In het begin had ik echt het gevoel alsof ik bijna moest wandelen, omdat mijn HR snel hoog was. In mijn logboek zie je dat ook terug tijdens mijn duurloop van dinsdag en zondag.

Donderdag had ik een baantraining, waarbij de opdracht was om met weinig pauze het tempo vast te houden en zelfs wat te versnellen als het lekker ging. Dit lukte erg goed en nadat ik een paar weken had lopen kwakkelen met mijn voet was ik blij om weer een baantraining af te werken zonder klachten. Mooi op tijd fit voor mijn trainingsstage in St. Moritz.

Wat voor mij vooral wennen is bij mijn nieuwe trainer Gerard van Lent zijn de lange duurlopen met HR-blokken.

Na mijn werk op vrijdag zijn Ronald (Schröer) en ik met de auto vertrokken richting de eerste stop: Heidelberg. De volgende ochtend hebben we daar een rustige duurloop gedaan en genoten van de omgeving. Vervolgens weer vertrokken naar stop 2: Alpe di Siusi. Een prachtige plek om in elk geval twee trainingen af te werken. Ik deed een duurloop met aan het eind wat versnellingen.

In de avond had Ronald een wel erg leuke verrassing voor mij: met uitzicht op de prachtige bergketen en flinke bliksem vroeg hij of ik met hem wilde trouwen. Ik zei natuurlijk ja!

De volgende ochtend op een roze wolk mijn lange duurloop afgewerkt. Omdat we al op hoogte waren liep ik niet zo snel, maar kon ik des te beter van het prachtige uitzicht genieten. In totaal was deze week 108,6km.

Mijn logboek


Hoofdfoto: Instagram Jill Holterman

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten