Home Laatste NieuwsAtleet van de week Corinne Nugter: ”Ook de werponderdelen kunnen erg spannend zijn”

Corinne Nugter: ”Ook de werponderdelen kunnen erg spannend zijn”

door hardloopnetwerk

Donderdagavond 17 mei zal Corinne Nugter niet snel meer vergeten. Het was de avond dat de atlete de EK-limiet wierp, waardoor ze in augustus in een vol Olympisch Stadion in Berlijn haar kunsten mag vertonen. Wij besloten haar uit te roepen als ‘Atlete van de Week’.

Door de redactie

Anderhalve week geleden wierp je de EK limiet voor komende zomer in Berlijn, nogmaals gefeliciteerd! In Amsterdam stond je ook op het EK. De series waren toen op het Museumplein, hoe was het om daar te mogen werpen?
Bedankt! Twee jaar geleden waren de kwalificaties inderdaad op het Museumplein, het was een geweldige sfeer daar. Er waren veel familieleden, vrienden en collega’s komen kijken, dus het voelde een beetje als mijn feestje. Doordat het op een open veld was en daardoor de wind voor rechtshandigen erg gunstig was (ik ben zelf linkshandig), was het een erg hoog niveau. Ik werd uiteindelijk 18e met tot dan toe mijn tweede afstand ooit, dus ik kijk met goede herinneringen terug op dat toernooi.

Van welk toernooi of van welke wedstrijd tot nu toe heb je het meest geleerd en waarom?
In 2009 nam ik deel aan de EYOF, waar ik op zowel kogel als discus niet heel hoog geplaatst was. Ik ging naar huis met een gouden en zilveren medaille, dus daar leerde ik dat ranglijsten niet alles zeggen. Die gedachte is wel blijven hangen, ik houd me vooral met mijn eigen prestatie bezig. Dat is het enige waar ik invloed op heb.

Merk je tijdens de worp of het een goede worp is?
Bij sommige worpen merk je meteen dat het goed of slecht is. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat bij de 60 meter worp niet had, dus wie weet biedt dat nog perspectief, haha.

Voor werpers heb je een Winter Throwing Cup. Is er een groot verschil tussen zo’n toernooi (met alleen werpers) en een EK Atletiek?
Bij de European Winter Throwing Cup zijn alle ogen natuurlijk continu op het werpen gericht, wat bij een ander toernooi minder is. Dat is wel heel jammer, want de werp -en ook andere technische- onderdelen kunnen erg spannend zijn! Verder is het iets gemoedelijker, iedereen houdt zich met hetzelfde bezig en kent elkaar. Het EK is een groter toernooi waar meer bij komt kijken en waar meer op het spel staat. Het heeft allebei z’n charmes.

Ik ging naar huis met een gouden en zilveren medaille, dus daar leerde ik dat ranglijsten niet alles zeggen.

Wat is de mooiste plek waar je ooit een discus hebt geworpen?
Een lastige, maar ik denk dan toch Las Palmas, waar vorig jaar de “winter” throwing was. De baan ligt daar tegen de zee aan. Museumplein was ook heel mooi. En ik kijk ook erg uit naar het stadion van Berlijn!

Hoe ziet jouw leven naast atletiek eruit?
Ik combineer het trainen met 12 uurtjes per week werken bij Sportbedrijf Arnhem, waar ik via ‘Goud op de werkvloer’ van Randstad terecht ben gekomen. Ik werk daar op projectbasis, dus ik word ingezet waar nodig. Momenteel is dat als verenigingsondersteuner.

Wat is je ultieme droom om te bereiken met atletiek?
Deelname aan de Olympische Spelen!

Hoofdfoto: Instagram Corinne Nugter

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten