Home Laatste NieuwsBriefwisseling Briefwisseling tussen Noah Schutte & Anne Luijten

Briefwisseling tussen Noah Schutte & Anne Luijten

door hardloopnetwerk

Elke week schrijven Anne Luijten en Noah Schutte elkaar voor Hardloopnetwerk over wat hen bezighoudt. In deze briefwisseling hebben ze het over de verschillen tussen Nederland en Amerika, het combineren van studie en sport, en de actualiteit binnen de atletiek. Zijn nieuwe brief aan Anne Luijten heeft hij geschreven in het vliegtuig naar Schiphol, want komende zondag staat hij aan de start van de Warandeloop.

Door Noah Schutte

Hoi Anne,

Bedankt weer voor je brief en de tips richting nationals! Het was inderdaad echt een gekkenhuis. De avond van tevoren kregen we te horen dat de starttijd van de race 2 uur naar voren werd geschoven. Dit was vanwege een storm die zou komen. 6:00 opstaan voor de race om 10:00 is best vroeg! Al helemaal omdat het in Louisville 3 uur later is dan Portland en je wekker dus praktisch om 3:00 ’s nachts gaat. De race was ook een chaos. Op het eerste rechte stuk, waar het volle bak sprinten is voor een goede positie, hing er opeens iemand aan mijn schouder. Ik ging bijna onderuit, maar kon net op tijd een van mijn teamgenoten bij de schouder pakken. Gelukkig bleef ook hij overeind, want ik zag het al helemaal mis gaan.

Ondanks de chaos was het resultaat super want we zijn 2e geworden! Wat was dat gaaf zeg. We wisten dat we een goed team hadden, maar 2e?! Toen ik over de finish kwam was het wel even apart. Ik had zo erg naar deze race uitgekeken, maar hij ging voor mij persoonlijk niet zoals gehoopt. Ik baalde daarom ook erg, omdat ik niet de bijdrage kon leveren die ik had willen leveren. Maar toen ik hoorde dat we 2e waren geworden, kon ik m’n oren niet geloven. Al mijn teamgenoten hadden het super gedaan! En dat is wel het mooie van crossen in de VS. Het gaat niet om jezelf, maar om het team. Een tweede plek is het beste resultaat ooit voor Portland, dus we werden als helden ontvangen bij terugkomst op de campus!

Ik schrijf deze brief trouwens vanuit het vliegtuig naar Schiphol, dus als je dit leest ben ik weer in Nederland! Ik had besloten terug te vliegen voor de Warandeloop deze zondag, dus ik zie je daar. Je vroeg me hoe het herstellen was tussen twee weekenden achter elkaar 10km crossen. Ik moet zeggen dat het mij tussen regionals en nationals erg meeviel, maar nu weer herstellen voor de Warande is door het vele reizen wel wat moeilijker. Van Louisville naar Portland en twee dagen later naar Amsterdam is geen pretje. Gelukkig heb ik nog een paar dagen om bij te komen. Ik laat je zondag weten hoe ik mij voel!

Bedankt ook nog voor de tips over het parcours die je me eerder stuurde. Ik zag de deelnemerslijsten gisteren en wat een sterk veld staat er aan de start! Snap ik ook wel, nu het op het parcours van het EK van volgend jaar is. Over het EK gesproken, ik ben benieuwd hoeveel atleten en teams zich plaatsen dit jaar. Met het oog op het EK in eigen land zou het goed zijn om dit jaar wat ervaring op te doen. Heel veel succes dit weekend en laat me weten hoe het ging!

Groetjes,

Noah

Hoofdfoto: Odile Verzantvoort

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten