Home Laatste NieuwsAtleet van de week Atlete van de Week: Rebecca Borga

Atlete van de Week: Rebecca Borga

door hardloopnetwerk

Rebecca Borga (19) begon tien jaar geleden met atletiek en geldt momenteel als één van de grote talenten van de Italiaanse atletiek. De 400-meteratlete, idolaat van Allyson Felix,  draagt elke race dezelfde (geluk)sokken en zou Usain Bolt wel uit willen nodigen voor een etentje. Hardloopnetwerk besloot la atleta italiana te interviewen als ‘Atlete van de Week’.

Door Joost Veenstra

Rebecca, je bent als atleet actief op de 400 meter. Wat is je beste prestatie?

Mijn beste prestatie is dat ik in 2016 in Rieti (Italië, red.) 53.35 heb gelopen op de 400 meter. Mijn Italiaanse jeugdrecord op de 4×400 meterestafette met Ilaria Verderio, Elisabetta Vandi en Linda Olivieri, afgelopen zomer op de Europese Kampioenschappen tot 20 jaar in Grosseto, was ook een goede prestatie. 

Wat maakt jou uniek als atleet?

Naar mijn mening is dat het vermogen om efficiënt te kunnen lopen, in aanvulling op mijn goede timing.

Wie is je favoriete atleet op dit moment? En waarom?

Op dit moment is dat Allyson Felix, omdat zij een zeer elegante en ontspannen manier van lopen heeft. Bovendien maak ik daar ook mijn eigen specialiteit van. Maar naast het feit dat Allyson een goede atlete is, is zij ook erg benaderbaar. Zo liep ze vorig jaar een wedstrijd in Italië en aan het eind van haar race kon je met Allyson praten en foto’s met haar maken.

Wat is je favoriete maaltijd tijdens de voorbereiding van een race?

Meestal zijn de wedstrijden die ik loop rond lunchtijd. Dus ik eet ofwel een beetje pasta met tomatensaus of ik heb die ochtend een lekker groot ontbijt, waarbij ik de sinaasappelsap niet kan en wil missen!

Je mag vier beroemde atleten uitnodigen voor een diner. Wie nodig je dan uit?

Ik nodig dan sowieso Allyson Felix uit, die, zoals ik al zei, één van mijn favoriete atleten is. Bolt nodig ik ook uit, omdat hij naast een kampioen ook een symbool van de atletiek is. Sally Pearson ontvangt ook een uitnodiging voor mijn dinertje, omdat ik altijd onder de indruk ben van haar doorzettingsvermogen. Tot slot krijgt Libania Grenot een uitnodiging. Zij is Italiaans én Europees kampioene op de 400 meter. 

Loop je liever in de ochtend of in de avond? En waarom?

Het liefst loop ik ’s avonds. Dat is een beetje mijn gewoonte, omdat ik altijd tussen 17:30 en ongeveer 19:30 heb getraind.

Heb je een bijgeloof vóór een wedstrijd?

Tijdens de races draag ik altijd dezelfde sokken, echte geluksbrengers. En voordat ik in het startblok plaatsneem, doe ik mijn haar in een staart en doe ik mijn armbanden om.

Wat is jouw motto?

“Geloof er altijd in, geef nooit op”. Van kinds af aan heb ik dat altijd samen met mijn trainingspartners gezegd.

Tot slot. Wat kun je zeggen over de sportfaciliteiten voor atletiek in Italië?

Helaas zijn de sportfaciliteiten in veel gevallen niet erg goed en worden ze weinig gebruikt voor andere sporten dan atletiek. In Italië is atletiek een kleine sport, althans vanuit het oogpunt van de media.

Note: Carousel will only load on frontend.

Foto: Instagram Rebecca Borga

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten