Home Laatste NieuwsAtleet van de week Atlete van de week: Bieke Schipperen

Atlete van de week: Bieke Schipperen

door hardloopnetwerk

Bieke Schipperen kan terugkijken op een ijzersterk indoorseizoen. De jongste van de familie Schipperen komt uit een echt sportief gezin. Vroeger ging de familie Schipperen al naar de straatloopjes, waar Bieke regelmatig won. Wij besloten om Bieke uit te roepen als ‘Atlete van de Week’.

Door Jasper Boot

Je hebt een sterk indoorseizoen achter de rug met onder meer een derde plaats op de C-spelen. Met welk gevoel kijk je terug op het indoorseizoen?

Ja, indoor vind ik altijd leuk om te doen! De 3e plek op de 800m was erg leuk. Ik vind dat sowieso een leuke afstand. Wel jammer dat ik in een andere wedstrijd gediskwalificeerd werd, omdat ik op een lijntje liep. We moesten met zijn tweeën in één baan en dan is er weinig ruimte. Op het WK Indoor zag ik dat er heel veel atleten werden gediskwalificeerd doordat ze op de lijn stapten. Volgende keer maar beter opletten!

Je komt uit een sportief gezin. Is hardlopen er met de paplepel ingegoten?

Ja, eigenlijk wel. We gingen vooral naar de straatloopjes met het hele gezin. Ik won dan ook regelmatig en dat is natuurlijk leuk! Ik heb ook een aantal jaren geturnd, wat ik ook heel leuk vond. De vloeroefening op muziek ging altijd wel goed, maar de sprongen en balk vond ik wel eens eng. Turnen is een jurysport en dat is iets wat ik soms minder vond. Hardlopen is dan eerlijker!

Jouw broer (Stan Schipperen) maakt naam. Wat kan jij het meest van hem leren?

Stan loopt echt hard! Ik weet niet wat ik van hem kan leren, maar Stan wil altijd winnen! Ik ook natuurlijk, maar toch is het anders. Stan is altijd cool en nooit echt zenuwachtig. Ik ben best gespannen voor een wedstrijd. Wellicht moet ik soms niet te hard starten en nog proberen mijn wedstrijd beter in te delen. Stan kan dat al wel heel goed.

Over tweede maanden begint het baanseizoen weer. Wat zijn je doelstellingen voor komende zomer?

Eigenlijk wil ik me verbeteren op iedere afstand. Als C-meisje mag je nu ook aan andere afstanden meedoen. Ik heb nog nooit een 1500m gelopen en een 400m zou ik ook een keer willen doen. Met de Scorpio C-meisjes heb ik dit jaar de finalecompetitie gedaan en toen werden we vierde van Nederland. Ik mocht de 800m doen, maar was ook één van de vier estafettemeisjes. Eigenlijk kijk ik het meest uit naar de competitiewedstrijden!

Als je één dag met iemand mag ruilen, met wie zou je dat doen?

Best een moeilijke vraag, omdat ik niet echt een idool heb. Ik zou best wel eens een bekend fotomodel willen zijn. Die reizen namelijk echt de hele wereld over! Dat doet Dafne Schippers eigenlijk ook….. Of iemand die in een dansfilm speelt, zoals Olivia Newton John in de film Grease. Ik heb die film pas geleden gezien, wat echt gaaf was om te zien.

Wat is je ultieme droom?

Dat weet ik eigenlijk niet zo goed. Als ik later zo goed zou zijn dat ik naar de Olympische Spelen mag, dan zou dat wel gaaf zijn. Ik zou ook best wel iets met vloggen of presenteren willen doen. Met een groepje heb ik een schoolproject gedaan waar ik voor de camera mocht staan om te presenteren, dat vond ik erg leuk om te doen. Het lijkt mij misschien leuk om later op de Olympische Spelen sporters te interviewen, maar wel pas als ik zelf niet goed genoeg ben!

[logo-slider]

Foto: Max Kooijmans

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten