Home Laatste NieuwsAtleet van de week Atleet van de week: Kalid Amin

Atleet van de week: Kalid Amin

door hardloopnetwerk

Naam: Kalid Amin

Leeftijd: 19

Vereniging: AV Triathlon

Woonplaats: Amersfoort

Favoriete afstand en pr:              5000m 14:17min

Kalid Amin (19) geldt als één van de grootste Nederlandse talenten op dit moment. In februari liep hij in Schoorl 30:38,39 over 10 kilometer! In 2017 heeft hij EK onder de 23 jaar als hoofddoel. Ook Kalid kon natuurlijk niet ontbreken als atleet van de week!

In Schoorl vonden wij jou erg sterk lopen. Was je tevreden over de wedstrijd?

‘’Ik begon goed aan de race. Bij de 5 kilometer ging het helaas niet meer, want ik kreeg last van een steek. Alsnog was ik wel een beetje tevreden, want ik liep wel een persoonlijk record. Mijn doel was om rond de 30 minuten te eindigen op de 10 kilometer. Uiteindelijk finishte ik in 30:38,39.’’

Komend baanseizoen richt jij je voornamelijk op de 5000 meter. Welke wedstrijden ga jij allemaal lopen en welke doelen heb jij jezelf gesteld?

‘’Ik sta sowieso aan de start bij de Parelloop in Brunssum in april. Vervolgens vertrek naar Portugal om enorm sterk terug te komen. Ik ben van plan van start te gaan in Oordegem op de 5000m. Daar hoop ik mijn pr aan te scherpen. Stiekem heb ik wel het limiet voor het EK onder de 23 jaar in mijn achterhoofd. Maar dat zien we tegen die tijd wel weer.’’

Hoe ziet een reguliere week er voor jou normaliter uit?

‘’Mijn trainingsweek bestaat uit drie tempotrainingen en de rest duurloopjes. In de winter zit hier een heuveltraining bij en in de zomer wordt deze vervangen door een baantraining. Mijn langste duurloop is 100 minuten. Ik ben hier eigenlijk echt nooit mee bezig hoeveel kilometers ik per week maak, maar ik gok dat dit tussen de 90 en 130 km per week is. Ik werk momenteel 14 uur per week en dat is goed te combineren met het hardlopen.’’

Op welke prestatie ben je tot nu toe het meest trots en waarom?

‘’Ik ben het meest trots op mijn 5000m pr op de baan: 14:17min. Ik had hier erg hard voor gewerkt en ik was op dat moment erg blij dat het eruit kwam.’’

Wat is jouw ultieme droom?

‘’Snelle tijden lopen en meedoen aan internationale wedstrijden. Zoals iedereen is mijn droom ook om naar de Olympische Spelen te gaan en de beste van de wereld te worden!’’

Hoofdfoto: Instagram Kalid Amin

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten