Home Laatste NieuwsBriefwisseling Anne Luijten: ”Het was een beetje een rare vakantie voor mij”

Anne Luijten: ”Het was een beetje een rare vakantie voor mij”

door hardloopnetwerk

Hoi Noah,

In je brief van vorige week zei je dat het nieuwe studiejaar in Amerika weer is begonnen, en dat je het niet erg vindt om de hersenen weer wat meer te gebruiken na een lange vakantie. Ik heb precies hetzelfde! Ik heb woensdag mijn eerste vakken en vind het ook niet erg dat de vakantie voorbij is. Het was ook wel een beetje een vreemde vakantie voor me. Ik ben niet echt weg geweest, want ik had eigenlijk gehoopt nog een aantal late baanwedstrijden te doen en daarna te beginnen aan het wegseizoen. Helaas ben ik toch nog steeds niet af van mijn achillesblessure Voor deze week staat er dus 5 keer 40 minuten rustig op het programma…

Toen bleek dat de achillespijn toch nog niet helemaal weg was / weer terugkwam, heb ik nog eens een keer goed naar mijn sportzooltjes laten kijken. Dat leek in eerste instantie een goede zet. Volgens de podologe is de strekking van mijn grote teen niet voldoende, waardoor ik niet goed kan afrollen, wat de extra druk op de kuit veroorzaakt en daarmee de achilles. Best een logisch verhaal en de vernieuwde zooltjes zouden dit probleem ‘’bijna zeker’’ moeten oplossen. Toen er niet gelijk verbetering optrad en ik toch elke training weer met stijfheid begon, heb ik nogmaals rust genomen (10 dagen) om de achilles te laten herstellen. Vandaar dat ik nu weer opnieuw moet opbouwen.

De zooltjes waren minder veelbelovend dan ze in eerste instantie leken, want ik moet heel erg voorzichtig opbouwen om de klachten tot een minimum te beperken. 1 keertje ietsje langer of harder dan de bedoeling was, en ik merk gelijk weer een reactie in de pees. Tja, ooit zal het wel overgaan toch? Je snapt dat ik een beetje afleiding van school niet erg vind 😉.

De De zooltjes waren minder veelbelovend dan ze in eerste instantie leken, want ik moet heel erg voorzichtig opbouwen om de klachten tot een minimum te beperken.

Goed, genoeg geklaagd! Er zijn veel leukere dingen om over te schrijven! Zo zag ik dat de bekende Amerikaanse hardloopwebsite flotrack.org inschat dat je 22ste kunt worden bij de Cross Country Nationals. Dat is nogal wat zeg! In de team-rankings is de University of Portland nog niet genoemd zie ik, maar dat is logisch want de top-10 teams zijn nog niet bekendgemaakt. Ze hebben jullie op basis van vorig jaar vast in ieder geval ingeschat op een podiumplek. Hoe schat jij jullie kansen in dit jaar? Zijn jullie even goed als vorig jaar?

Ook ik vind het erg leuk en slim dat er voor talentvolle junioren een speciaal traject is opgesteld richting het EK Cross in eigen land. Nu nog de garantie dat er in alle categorieën gewoon teams worden gestuurd… 😉 Jammer dat ik je niet zie bij de Warandeloop, maar dan wellicht tot bij het EK Cross! Al begint mijn voorbereiding daarvoor wel in gevaar te lopen. Nou ja, daar moet ik maar niet te veel over nadenken. Waar ik wel nieuwsgierig naar ben: zijn er nog bepaalde dingen die je dit seizoen anders aan gaat pakken dan vorig jaar? Ik ben benieuwd!

Groetjes,

Anne

*Hardlopen is één van de populairste sporten van dit moment in Nederland. Heb jij bijvoorbeeld een vraag hoe je moet trainen voor een marathon, de ervaring over een hardloopspeciaalzaak of zoek je juist een haas voor een wedstrijd? Je hoeft niet in te loggen om een onderwerp onder de aandacht te brengen. Bekijk ons forum hier.

Foto: Instagram Anne Luijten

 

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten