Home Voorpagina Wereldrecord voor Nederlander in Berlijn

Wereldrecord voor Nederlander in Berlijn

door hardloopnetwerk

De wandelgangen

*Gisteren zijn de Europese Kampioenschappen voor de Para atleten begonnen in Berlijn. Op de eerste dag liep Marlene van Gansewinkel gelijk een wereldrecord op de 100 meter. Ze finishte in een tijd van 12.87s. Het betekende een gouden medaille voor de atlete uit Hilvarenbeek. Eerder liep ze ook al het wereldrecord en die stond toen op 12.88s (Atletiekunie).

*Het was tevens niet de enige medaille gisteren voor Nederland in Berlijn. Ook Margriet van Broek won een medaille. Op de 5000 meter won ze een zilveren medaille (Atletiekunie).

*Mike Foppen mag het morgenavond op de 1500 meter opnemen tegen de gebroeders Ingebrigtsen. De Noorse broers kwamen twee weken geleden nog in actie op het EK Atletiek in Berlijn (Instagram Mike Foppen).

*Bij de trackmeetings in Utrecht komt het regelmatig voor dat atleten zich met een privé haas inschrijven in langzamere series. Het nadeel voor andere atleten? De lopers die voor mooie wedstrijden en onderlinge concurrentie komen, komen van een koude kermis thuis. Wij schreven er een artikel over. Lees hier het artikel.