Home Laatste NieuwsBriefwisseling ”De steeple voelde erg goed en met 8:51 liep ik ook geen verkeerde tijd”

”De steeple voelde erg goed en met 8:51 liep ik ook geen verkeerde tijd”

door hardloopnetwerk

Hi Anne!

Fijn om te horen dat je door verschillende manieren van alternatief trainen toch in vorm kan blijven. De afwisseling tussen de (indoor)fiets, de mountainbike, het aquajoggen en de ElliptoGO maakt het in ieder geval wat minder saai, ook al zou je het liefst natuurlijk lekker hardlopen. Toevallig had ik vandaag een gesprek met een van mijn teamgenoten over het feit dat een blessure je soms alleen maar sterker maakt. Alternatieve trainingsmethoden hebben minder impact op je lichaam en daardoor kan je zelfs meer trainingsuren maken dan als je niet geblesseerd bent. Daarnaast maken verschillende prikkels je lichaam ook sterker in zijn geheel, wat misschien wel weer blessures voorkomt in de toekomst!

Alternatieve trainingsmethoden hebben minder impact op je lichaam en daardoor kan je zelfs meer trainingsuren maken dan als je niet geblesseerd bent

Het baanseizoen is hier inderdaad al begonnen! Niet iedereen heeft al een wedstrijd gelopen, maar sommige jongens hebben er al twee achter de rug. Ik heb zelf ook mijn eerste wedstrijd gelopen dit weekend. Het was vooral om even een goede prikkel te hebben voor de Stanford Invitational (10.000m) die ik loop over twee weken. Ik had me ingeschreven voor de 3000m steeplechase (vrijdag) en de 5000m (zaterdag). Ik zou na de steeple besluiten of ik ook (deels) de 5000m zou doen, maar in ieder geval meer als een training dan als een wedstrijd. De steeple voelde erg goed en met 8:51 liep ik ook geen verkeerde tijd voor een seizoensopener. Simon deed er zelfs een schepje bovenop door een PR te lopen (8:49), dus dat belooft wat voor de rest van het seizoen!

De steeple voelde erg goed en met 8:51 liep ik ook geen verkeerde tijd voor een seizoensopener.

De dag erna voelde mijn benen super, dus besloot ik ook de 5000m te doen. Ik besloot om mijn teamgenoten te helpen als haas en we spraken een tempo af dat rond mijn 10.000m tempo lag. Helaas kwam er net voordat wij startten een soort hagelstorm opzetten en werd het als haas een beetje aanvoelen wat het beste tempo was. Uiteindelijk finishte ik de race als 2e in 14:32. Al met al een goede training en ook mooi meegenomen dat ik in ieder geval een tijd heb staan voor het NK outdoor (en niet arbitrair uitgesloten kan worden zoals Mike Foppen dit indoorseizoen).

Maar, je vroeg wat mijn plannen waren voor het outdoor seizoen. Zoals ik al liet blijken is mijn eerste grote wedstrijd een 10.000m over twee weken, maar vanaf dan is de volle focus op de steeplechase tot en met de NCAA-kampioenschappen begin juni. Dus eigenlijk een beetje zoals vorig jaar! Of ik het EK haal en wat ik daar dan wil/kan/mag doen is nog even een vraagteken, maar het EK is pas in augustus dus dat duurt nog wel even. Wat is jouw focus voor het baanseizoen? 1500m of 5000m? Of komt dat steeple-debuut eraan?!

Groetjes,

Noah

Note: Carousel will only load on frontend.

Foto: Instagram Noah Schutte

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten