Olympische atlete Maureen Koster deelt dit keer het recept voor een gezonde en lekkere maaltijdsalade met gegrilde kip en groenten.
Wat heb je allemaal nodig?
Ingrediënten
Salade | Dressing |
2 grote zoete aardappels zak gemengde sla zak ijsbergsla 2 paprika’s halve courgette handje cashewnoten 300 gram (vegetarische) kipfiletpeper en zout paprikapoeder handje cherrytomaten plakjes komkommer 1 augurkolijfolie |
4 el olijfolie 2 el balsamicoazijn 1 tl honing 2 tl mosterd |
Instructies
-Verwarm de oven voor op 200 graden
– Snijd de zoete aardappels in partjes en bestrijk met olijfolie. Snijd de paprika’s in grove stukken en snijd de courgette in plakjes. Bestrijk de groenten met olijfolie. Doe de aardappels en de groenten voor 35/45 minuten in de oven.
– Snijd de kipfilet of vleesvervanger in reepjes, bestrijk met olie en kruid met (veel) paprikapoeder, peper en zout.
– Grill de kipfilet in een grillpan/grill apparaat.
– Snijd de overige groenten in stukjes en rooster de cashewnoten kort op hoog vuur.
– Ik laat alle ingrediënten die uit de oven/grillpan komen afkoelen en eet de salade dus koud. Mocht je niet kunnen wachten, warm is hij uiteraard ook lekker.
– Doe alle ingrediënten in een kom, hussel en voeg de dressing toe.
Tip: Wissel eens af met de groenten. Champignons of aubergine uit de oven is ook erg lekker. Zet de oven een paar minuten op de grillstand om de aardappels knapperiger te krijgen.
Maak jij een van Hardloopnetwerk’s recepten? Tag #hardloopnetwerk in je Instagram-bericht en misschien reposten we je foto wel!
Heb jij de smaak te pakken? Hier vind je nog meer recepten.