Olympische atlete Maureen Koster schrijft vanaf heden elke maand een lekker én gezond recept voor ons. Haar eerste recept bestaat uit tonijnballetjes met LIbanees platbrood!
Tonijnballetjes met Libanees platbrood
“Ik hou van vis en probeer minimaal één keer in de week vis te eten. Deze tonijnballetjes heb ik onlangs voor het eerst gemaakt en ik was meteen enthousiast!
Voor dit recept gebruik ik Libanees platbrood, maar wraps zijn natuurlijk ook prima. De platbroden zijn iets steviger en vullen wat meer dan een wrap. Daarnaast vind ik ze veel lekkerder (verkrijgbaar bij de AH en Islamitische supermarkten)!”
Wat heb je nodig ?
Voor de tonijnballetjes (8 stuks): | Voor de vulling: |
1 blikje tonijn (op water)
paneermeel (15 gram) 1 ei 1tl knoflookpoeder 1tl komijnpoeder 1tl paprikapoeder zout peper olijfolie |
2 platbroden
ijsbergsla halve courgette halve paprika 8 cherrytomaatjes 1 augurk halve avocado handje walnoten |
Bereidingswijze:
– Giet de tonijn af
– Klop het ei los in en meng dit met de tonijn, de paneermeel en alle kruiden in een kom.
– Maak je handen een beetje vochtig en vorm 8 balletjes.
– Verhit wat olie in een pan en bak ongeveer 7 minuten op middelhoog vuur.
– Snijd ondertussen de courgette en paprika en bak kort met wat peper, zout en olie in een pan.Rooster daarna de walnoten kort op hoog vuur.
– Snijd de cherrytomaten in tweeën en de avocado en augurk in stukjes.
– Vul het brood (al dan niet kort verwarmd) met de sla, de gebakken groenten, de tonijnballetjes en de overige groenten en vouw dicht. Enjoy!
Tip: lekker met wat Griekse yoghurt en hete chilisaus!
Natuurlijk kun je alle soorten groenten gebruiken om het brood te vullen.