Home Laatste NieuwsAtleet van de week Sacha van Agt: ”In de finale viel alles op zijn plek”

Sacha van Agt: ”In de finale viel alles op zijn plek”

door hardloopnetwerk

Op de Harry Schulting Games won Sacha van Agt​ de 100 meter. In de finale viel alles op zijn plek en dat resulteerde in 11,76s. Het resultaat geeft de atlete van Eindhoven atletiek vertrouwen voor de volgende wedstrijden. Wij besloten haar uit te roepen tot ‘Atlete van de Week’.

Door de redactie

Het baanseizoen kon niet beter voor je beginnen met een overwinning op de 100 meter in Vught. In de serie liep je 11,87s en in de finale 11,76s. Met welk gevoel kijk je terug op de Harry Schulting Games?

Ik kijk met een heel tevreden gevoel terug op afgelopen donderdag. Eerste wedstrijd van het seizoen en meteen een overwinning in een mooie tijd geeft altijd een goed gevoel. De serie liep ik goed maar er waren nog een aantal puntjes die ik voor mijn gevoel beter zou moeten kunnen doen. In de finale viel alles beter op zijn plek wat uiteindelijk resulteerde in 11,76, waar ik heel blij mee ben. Deze wedstrijd geeft veel vertrouwen voor de volgende wedstrijden die gaan komen.

Jouw persoonlijke record staat op 11,58s en dat liep je in 2015. Acht je het reëel dat je dit baanseizoen jouw persoonlijke record uit 2015 uit de boeken gaat lopen?

Mijn verwachting voor dit seizoen is dat ik mijn persoonlijke record op de 100m ga verbeteren. De afgelopen maanden heb ik erg goed kunnen trainen en mijzelf goed ontwikkeld op meerdere aspecten. Als ik hierop terug kijk geeft mij dat veel vertrouwen voor de wedstrijden die gaan komen dit seizoen.

 

 

 

 

Bij de 100m gaat het om minimale verschillen. Waar valt bij jou nog de meeste winst te boeken?

Op de 100m kan ik denk ik nog het meeste winnen op de laatste 20 meter. Het middenstuk waarbij je op hoge snelheid loopt gaat bij mij erg goed, alleen kan ik nog wat winnen als ik dit ook tot aan de finish vast kan houden. Door wedstrijden te lopen gaat dit vaak in de loop van het seizoen steeds beter. Op de 100m vind ik het belangrijk dat het steeds meer één geheel wordt van start tot finish.

In de finale viel alles beter op zijn plek wat uiteindelijk resulteerde in 11,76, waar ik heel blij mee ben. Deze wedstrijd geeft veel vertrouwen voor de volgende wedstrijden die gaan komen.

Wat zijn je doelstellingen voor het baanseizoen?

Mijn doelstelling voor dit seizoen is om mijn persoonlijke records op zowel de 100m als de 200m te verbeteren. Tijdens het NK in Utrecht eind juni wil ik op deze beide afstanden een top 6 positie behalen. Uiteindelijk is mijn ambitie om snelle tijden neer te gaan zetten, die kunnen leiden tot een plaats in de 4x100m estafetteploeg voor het EK in Berlijn wat dit jaar plaatsvindt.

Met welke sprintster zou je weleens een dagje willen ruilen?

Als ik een sprintster mag kiezen dan ga ik voor Allyson Felix. Ik vind haar een geweldige atlete die al jaren meedraait op het hoogste niveau en ook heel succesvol is. Ik kijk graag naar wedstrijden van haar en ben ook zeker fan van haar mooie loopstijl.

Foto: Evert Woutersen

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten