Eindelijk is ‘ie daar: de gloednieuwe update van de populaire supertrainer van adidas – de Adizero Boston 13. Wij konden niet wachten om deze schoen aan de tand te voelen. De Boston 13 is volledig vernieuwd: een fris bovenwerk, een verbeterde tussenzool én hij is een stuk lichter geworden. Het resultaat? Een veelzijdige en betrouwbare schoen voor je tempotrainingen en wegwedstrijden, met als bonus de welbekende carbon EnergyRods in de zool.
De perfecte mix van comfort, snelheid en stabiliteit

Wat is er nieuw aan de Adizero Boston 13?
- Een lichtere en duurzamere slijtzool met uitstekende grip
- Een comfortabeler bovenwerk, vooral rondom de hiel en enkelkraag
- Meer LightstrikePRO-foam in de voorvoet voor extra veerkracht
Lees ook: Alles over Boston Marathon
Onze eerste indruk
We lopen al een tijdje op de razendsnelle Adizero Adios Pro 4, adidas’ topwedstrijdschoen. Het was dus spannend om te zien hoe innovaties uit die schoen zouden doorwerken in deze nieuwe supertrainer. En dat hebben ze goed gedaan. Dankzij het LightstrikePRO-foam en de carbon-verrijkte EnergyRods 2.0 is ook de Boston 13 explosief, responsief en klaar voor snelheid. We testten hem in onze standaardmaat: qua pasvorm voelt hij precies zoals je van adidas gewend bent.
Zacht én stabiel? Jazeker.

De Boston 13 is opgebouwd uit twee lagen foam. De bovenste laag bestaat uit LightstrikePRO – licht, zacht en extreem veerkrachtig. Daaronder zit Lightstrike 2.0, iets steviger foam dat zorgt voor stabiliteit. Daartussen liggen de EnergyRods 2.0: carbonstaven die parallel lopen aan je middenvoetsbeentjes. Ze geven je een krachtige afzet, zonder dat de schoen instabiel aanvoelt.
Vergeleken met de Adios Pro 4 is de Boston duidelijk wat harder en stabieler, wat wij prettig vinden voor tempotrainingen of langere blokken. Zeker als je waarde hecht aan wat extra bescherming voor je enkels en knieën.
Prijs & duurzaamheid


Hardloopschoenen met carbontechnologie zijn vaak stevig geprijsd. Maar goed nieuws: de Boston 13 is iets vriendelijker geprijsd dan de meeste carbonschoenen én is ontworpen om langer mee te gaan. De Continental Lighttraxion slijtzool (zie foto) is lichter én duurzamer, waardoor je volgens adidas probleemloos 600 kilometer kunt lopen voordat slijtage optreedt (vergeleken met 400 km bij de vorige versie). Zeker op asfalt houdt deze zool zich uitstekend. Extra rubber op de plek van de afzet zorgt voor meer grip waar je het nodig hebt.
Prijskaartje: €160.
Gewicht en comfort

Met 260 gram is de Boston 13 net iets lichter dan zijn voorganger. Dankzij het nieuwe bovenwerk en wat extra padding rond de enkel (zie foto) en tong sluit hij comfortabel aan op de voet. Ook bij langere trainingen blijft hij prettig zitten.
Onze conclusie
De Adidas Adizero Boston 13 is een uitstekende supertrainer: snel, comfortabel en stabiel. Perfect voor tempoblokken, intervallen en snelle wegwedstrijden. De schoen voelt vertrouwd voor wie de vorige versie kent, maar heeft wel degelijk een paar fijne upgrades. Vooral de toevoeging van meer LightstrikePRO-foam en het verbeterde bovenwerk maken hem tot een fijne trainingspartner.

Vergelijkbare modellen zijn de Saucony Endorphin Speed 4, HOKA Mach X 2 en Nike Zoom Fly 6—allemaal supertrainers met een carbonplaat of -structuur. Maar de Boston 13 weet zich te onderscheiden met een unieke balans tussen snelheid en stabiliteit.
Ons oordeel? Eén van de beste keuzes voor wie een snelle, betrouwbare trainer zoekt die nét dat beetje extra geeft.
Lees ook: Review: Adidas Adizero Adios Pro 4
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met adidas.
Specificaties
Merk | Adidas |
Type | Adizero Boston 13 |
Schoentype | Snelle trainingsschoen (supertrainer) |
Gewicht | 260 gram (mannen) en 219 gram (vrouwen) |
Drop | 6 mm (hiel: 36 mm / voorvoet: 30 mm) |
Prijs | 160 euro |
Verkrijgbaar | Unisex model (heren en dames) |
Hardloopnetwerk nieuwsbrief: Ontvang elke maandag de hoogtepunten van afgelopen week in je mailbox
- De indrukwekkende belastbaarheid van Afrikaanse lopers komt mogelijk door hun voeding
- Keniaanse recepten voor lopers
- Review: Blackroll Recovery Pillow
- Halve marathonkalender 2025
- Lars van Surksum nieuwe Talentcoach bij Atletiekunie: ‘Niet overtuigd van één enkele trainingsmethode’