Home Laatste NieuwsBlogs & Columns Outdoor season is on

Outdoor season is on

door hardloopnetwerk

Het is nog vroeg in het seizoen, maar mijn eerste outdoorwedstrijden zitten er alweer op.
Een aantal jaar geleden ben ik, naast mijn lidmaatschap bij AAV’36 te Alphen, lid geworden van Amiens Universite Club. In Frankrijk is de competitie velen malen groter dan hier in Nederland. Zo bestaat ieder team uit zowel mannen als vrouwen, en moet ieder (ja je leest het goed) onderdeel dubbel bezet zijn. Alle scores tellen, dus iedere sprong/stap/worp is punten waard… Genoeg over alle bijzaken.

Door Femke Pluim

De wedstrijd startte op een hoogte waar je geen stok voor nodig hebt, maar het mocht de pret & chillheid niet deren. Ik deed een poging Frans te praten en werd toegelachen door de jury (waarschijnlijk uitgelachen, true).
Ik sprong 4.30m, wat voor nu prima is. Tijdens wedstrijden is het altijd weer een soort ‘wennen’, en val je gemakkelijk terug in oude foutjes. Maar al met al, was ik tevreden over het verloop van de wedstrijd.
Als klapper op de vuurpijl was ik ook opgesteld om te gaan kogelstoten. Jaren geleden had ik wekelijks zo’n ding in mijn hand, maar inmiddels was mijn relatie met een kogel drastisch verslechterd. Geen idee hoe ik dat ding weg ging smijten, maar één ding was duidelijk: lelijk ver is ook ver. En jawel, na wat geweldige tips van mijn vader (dank pap), die nog minder snapt van kogel dan ik (sorry pap), kwam die kogel neer op 12.03m en versloeg ik menig franse vrouw (ik werd 3e, en mijn trots is groot). Polsstok was leuk, maar met kogels gooien was minstens net zo leuk! Haha!

Amiens werd uiteindelijk 1e regionaal, oftewel; we zijn door naar de landelijke finale! TRES BIEN! Twintig mei strijden we in Grenoble om de podiumplekken… Alléé!
Er komen natuurlijk nog veel meer wedstrijden aan. Zo spring ik 29 mei in Bydgoszcz (Polen). Verdere wedstrijden zijn nog veelal onder voorbehoud, en blijven dus nog even met potlood in mijn eigen agenda staan.

O en ja. Ik sprong (10.5) in Vught. Soms ligt het aan het weer. Soms ligt het aan de wind. Soms ligt het aan je spikes. Gister lag het aan mij. All blames on me. Maar het komt goed, no worry’s. Enough about that.

Wat al wel zwart op wit staat is de ‘Urban Polevault Series’. Samen met Eelco Sintnicolaas (Ned. Record 10-kamp) en Menno Vloon (Ned. Record Polsstokhoogspringen) organiseer ik een drietal wedstrijden waarbij wij ons spektakel naar jullie toe gaan brengen. Polsstokspringen op unieke locaties in Alphen a/d Rijn (7 sept), Zaandam (8 sept) en Apeldoorn (9 sept)! We zijn achter de schermen, samen met een geweldig team aan organisatorische breinen, nog druk aan het werk. Maar pak je agenda erbij, en markeer de data. Ik ga jullie nog genoeg lastig vallen met info en andere zaken, maar mocht je een brandende vraag hebben: let me know.

Foto: Instagram Femke Pluim

Wil jij meer lezen over Femke Pluim? Lees dan haar blog op www.femkepluim.nl

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten