Home Laatste NieuwsBriefwisseling Noah Schutte: ”Ik was verbaasd dat ik niet bij de selectie zat”

Noah Schutte: ”Ik was verbaasd dat ik niet bij de selectie zat”

door hardloopnetwerk

Hoi Anne,

Leuk dat je vorige week was gaan kijken bij de Warandeloop, en fijn om te horen dat het lopen zo goed gaat! Begrijpelijk dat je niet zelf mee hebt gedaan, want nu het net lekker gaat wil je natuurlijk geen risico nemen. Grappig om te horen dat het parcours zo snel was. Ik weet van vorig jaar dat het erg modderig en technisch kan zijn. Inmiddels schijnt het aardig wat geregend te hebben en zal iedereen die het EK loopt toch een pittig parcours voorgeschoteld krijgen. Ik ben benieuwd hoe het er strak bij ligt!

Jammer genoeg zal ik het zelf niet ervaren als atleet, want zoals je al zei ben ik niet geselecteerd. Ik had veel zin om in eigen land een mooi resultaat neer te zetten, maar helaas. Ik denk ook dat we bij de mannen senioren zeker een sterker team hadden gehad als er 6 atleten waren geselecteerd. Toen ik maandag wakker werd en zag dat ik niet bij de selectie zat was mijn eerste reactie vooral verbazing. Ik heb dit seizoen beter gelopen op elke cross die ik vorig jaar ook liep, dus dacht daardoor een goede kans te hebben.


Gelukkig kon ik de knop snel omzetten, want geen selectie betekende dat mijn crossseizoen voorbij was. Dus ik besloot die dag niet te lopen, en even wat rust te pakken na een lang baan/crossseizoen. Wat wel onhandig was is dat ik mijn vliegticket al geboekt had, aannemend dat ik geselecteerd zou worden. Daarom ben ik nu dus al terug in Nederland, en zal ik er zondag ook bij zijn als toeschouwer. Ik had geregeld dat ik de laatste twee weken van het semester hier af kon ronden, dus ook al ben ik in Nederland, ben ik nog wel met m’n studie bezig.

Sinds gisteren heb ik ook bezoek, twee van mijn Amerikaanse coaches zijn namelijk hier! Hopelijk ben je zondag bij het EK, want RC (hoofdcoach mannenteam) zal het vast erg leuk vinden je te zien. Het is wel apart om ze hier te hebben. Studeren in een ander land is een beetje alsof je in een andere wereld leeft. Als een deel van de die wereld dan opeens is op de plek waar je altijd hebt gewoond, dan is dat wel even wennen. Wel erg leuk natuurlijk!

Af en toe krijg ik de vraag of ik hier nog wedstrijden ga lopen, maar ik denk het niet. Ik heb even rustig aan gedaan en ben nu weer aan het opbouwen richting het indoorseizoen. Als atleet is er gelukkig altijd genoeg om hongerig voor te zijn. Ik zie je snel!

Groetjes,

Noah

Foto: Noah Schutte

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten