Home Laatste Nieuws NK Indoor voorbeschouwing met commentator Dennis Licht

NK Indoor voorbeschouwing met commentator Dennis Licht

door hardloopnetwerk

Dit weekend komen de beste atleten uit Nederland samen in Apeldoorn voor het NK Indoor om te strijden voor persoonlijke records, medailles, en – wie weet – limieten voor het EK Indoor. Atletiekliefhebbers die niet naar Apeldoorn kunnen komen om dit spektakel live te aanschouwen hebben geluk: Omroep Gelderland zendt de wedstrijden op beide dagen
(van 15.45 tot 17.15 uur) namelijk live uit, zowel via de televisie als via een livestream op Facebook en YouTube. Een van de commentatoren is ex-topatleet en atletiekliefhebber
Dennis Licht. Om te weten wat we kunnen verwachten van dit weekend, en om onze lezers die geen indoor-experts zijn wat achtergrondinformatie te geven, stelden we hem een aantal vragen.


”Ik besef me dat mijn record op de 1500 meter alweer 10 jaar staat. Heel bizar. Tijd dat mijn 3.41.40 minuten wordt verbroken!”

  1. Naar welk onderdeel bij het NK Indoor kijk jij het meest uit?

Ik ben liefhebber van atletiek, dus ik kijk graag naar alle onderdelen. Omdat er een aantal atleten zijn die nog een limiet willen behalen verwacht ik dit NK Indoor nog wel wat vuurwerk van Koen Smet op de horden, maar ook van Liemarvin Bonevacia, die ongetwijfeld uitgedaagd zal worden door Tony van Diepen.

De 400 meter indoor vind ik een onwijs spectaculair onderdeel. Leuker dan een 400 meter outdoor omdat na 1 ronde iedereen op de binnenbaan mag lopen. Dit zorgt soms voor interessante inhaalacties. Tony van Diepen, maar ook Madiea Ghafoor schromen niet om van kop af aan tegenstanders pijn te doen, dus de 400 meters worden een interessant gevecht. En dan vergeet ik nog de sterk bezette 1500 meter bij de mannen. Afijn, er is zoveel om naar uit te kijken komend weekend.

2. Denk je dat we nog limieten mogen verwachten dit weekend?

Idealiter is het qua periodisering gezien ideaal om in het weekend van het NK Indoor in topvorm te zijn, zodat je de laatste puntjes op de i kunt zetten voor het EK in Glasgow. Voor de mila [middenlange afstand, red.]-onderdelen zal het moeilijk worden, want die wedstrijden draaien over het algemeen uit op tactische races, maar op de sprint- en technische onderdelen verwacht ik zoals gezegd veel vuurwerk.

”De nadruk zal in onze uitzending overigens niet alleen liggen op topatletiek, maar ook op de breedtesport. Zo laten we zien dat het NK Indoor meer is dan alleen maar topsport.”

3. Welke rol had het indoorseizoen in jouw eigen carrière?

Ik vond het indoor lopen een welkome afwisseling. Ik liep graag in het Omnisport voor eigen publiek. Ik heb ook regelmatig geprobeerd me te kwalificeren voor een EK Indoor. Helaas maar één keer gelukt, maar de keren dat ik een limietpoging waagde heb ik wel twee baanrecords gelopen, op de 1500 meter en 3000 meter. Ik besef me dat mijn record op de 1500 meter alweer 10 jaar staat. Heel bizar. Tijd dat mijn 3.41.40 minuten wordt verbroken! Ik heb er alle vertrouwen in dat mannen als Richard Douma, Benjamin de Haan en Mike Foppen dat een keer gaan doen. Stiekem hoop ik dat dit weekend al!

4. Is indoor lopen wat jouw betreft heel anders dan outdoor?

Indoor lopen is heel anders. Ik vond indoor een 3000 meter lopen altijd veel fijner, omdat de rondjes veel sneller passeerden. Natuurlijk zijn de bochten wat scherper en daardoor intensiever om te lopen, maar rondjes van 31 á 32 seconden lopen is echt heel erg ontspannen op een indoorbaan. En met het opzwepende publiek en de goede muziekbeats eronder kun je indoor soms meer dan je denkt.

5. Hoe ga je zorgen dat je je stem niet verliest?

Vorig jaar was ik twee dagen voor de Stevensloop mijn stem kwijt geraakt en enorm verkouden geworden. Gelukkig heeft de kijker dat niet gemerkt, maar ik had een hele lading strepsels opgegeten om de live uitzending van ongeveer 2 uur te kunnen volhouden. Ik moest constant hoesten. Belangrijk is dat je fit blijft door voldoende te bewegen en goed te slapen. De strepsels heb ik nu altijd uit voorzorg maar mee. 

(tekst gaat verder onder foto)

Strepsils for the win

6. Tot slot, waarom moeten we dit weekend komen kijken?

Het allermooiste is om natuurlijk live aanwezig te zijn in het Omnisport om de atleten aan te moedigen, maar mocht je niet kunnen, schakel dan in op Omroep Gelderland. We gaan er een fantastisch verslag van maken! Twee dagen lang zenden we live uit met samenvattingen van vele finales. De nadruk zal in onze uitzending overigens niet alleen liggen op topatletiek, maar ook op de breedtesport. Zo laten we zien dat het NK Indoor meer is dan alleen maar topsport.

Licht in actie als presentator
Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten