Home Laatste NieuwsEvenementen ”Dennis Licht is iemand waar ik bewondering voor heb”

”Dennis Licht is iemand waar ik bewondering voor heb”

door hardloopnetwerk

Volgende week zaterdag is de Gerard Tebroke Memorialloop in Aalten. Met een ijzersterk deelnemersveld belooft de 10 kilometer een spektakel te gaan worden. Wij besloten om één van de favorieten, Bart van Nunen, te interviewen.

Door de redactie

Bart, je bent net terug van je hoogtestage in Flagstaff. Hoe was het om weer voor een paar weken op hoogte trainen?

Op hoogte trainen is leuk, maar wel extra pittig. Sommige mensen kunnen relatief hard lopen op hoogte, maar ik hoor daar niet bij. Als ik echter slim genoeg train kom ik er altijd wel heel goed van terug. Daarnaast is Flagstaff ook een prachtige plek met veel mooie trainingsplekken.

Aanstaande zaterdag loop je de 10 kilometer in Aalten tijdens de Gerard Tebroke Memorialloop. Met welke verwachtingen reis je af naar Aalten?

Na een hoogtestage heb ik meestal zo’n twee weken nodig voordat het weer echt goed gaat draaien, dus normaal gesproken ben ik bij de Gerard Tebroke Memorial weer echt in goede doen. De week hierna loop ik nog een 10 kilometer op de weg in Leiden en twee weken later is het NK 10.000m in Leiden (Gouden Spike) en waar ik echt wil pieken.

Op het NK 10.000 meter in Leiden wil ik echt pieken.

Ook dit jaar staat er in Aalten weer een sterk deelnemersveld met o.a. Dennis Licht en Frank Futselaar. Dennis Licht heeft twee jaar geleden zijn topsportcarrière beëindigt, maar loopt natuurlijk nog steeds erg hard, maar heeft in het verleden ook hele scherpe tijden staan. Wat kan jij nog van Dennis Licht leren?

Dennis is wel iemand waar ik bewondering voor heb uiteraard. Hij heeft mooie tijden neergezet, maar heeft het zeker niet altijd makkelijk gehad met blessures. Hoe hij zich door tegenslagen heen heeft geslagen en vervolgens toch weer unieke prestaties wist neer te zetten, dat vind ik prachtig! Wat mij vooral ook bijblijft is zijn vele sterke optredens bij het EK landenteams. Hij wist altijd voor veel punten te zorgen, evenals zijn 13:23:00 op de 5000m wat destijds precies het limiet was voor het WK atletiek.

Dennis is wel iemand waar ik bewondering voor heb uiteraard. Hij heeft mooie tijden neergezet, maar heeft het zeker niet altijd makkelijk gehad met blessures.

Wat maakt de Gerard Tebroke Memorialloop zo uniek?

Ik heb nog nooit deze wedstrijd gelopen, maar wel het boek gelezen van Gerard Tebroke. Gerard was een uitzonderlijke loper waar ik heel veel respect voor heb, daarom heb ik deze wedstrijd altijd al een keer willen doen!

Foto: Kooijmans

[the_ad id=’8426′]

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten