Home Voorpagina Nathalie Kooiman: ”In 2019 hoop ik mijn tweede marathon te lopen”

Nathalie Kooiman: ”In 2019 hoop ik mijn tweede marathon te lopen”

door hardloopnetwerk

Afgelopen zondag liep Nathalie Kooiman de dam tot Damloop. Ondanks het slechte weer zat de sfeer er goed in. Dit jaar loopt ze twee halve marathons en heeft ze de kans om haar persoonlijke records op die afstand aan te scherpen. Wie is deze sympathieke loopster?

Door de redactie

Afgelopen zondag liep je de Dam tot Damloop. Hoe kijk je terug op afgelopen zondag?
Het was écht een feestje! Ondanks het slechte weer zat de sfeer er goed in. Niet alleen de lopers, maar ook de vrijwilligers en supporters lieten zich niet tegenhouden door regen. Ik heb onderweg genoten van het hardlopen, de vlaggetjes, muziek en de mensen langs de kant. Dat het lekker ging is ook terug te zien aan mijn eindtijd. Ik liep met een tijd van 1:26:34 namelijk een PR op de 10 mijl!

Het waren regenachtige omstandigheden. Had je daar last van?
Het moment dat ik in het startvak mijn jasje uit moest doen was wel even moeilijk. Blij was ik dan ook toen het startschot klonk en ik kon gaan rennen. Door het rennen warmde ik snel op. De rest van de afstand heb ik geen last gehad van de regen of kou. Eenmaal over de finish koelde ik wel snel af. Maar gelukkig was daar mijn tas met kleding en kon ik snel iets warms aantrekken.

De twee dagen na de Dam tot Damloop had ik wel flink spierpijn in mijn kuiten. Iets wat ik normaal nooit heb. Waarschijnlijk dus toch de kou na afloop.

Het is je tweede Dam tot Damloop medaille. Op welke medaille ben je het meest trots?
Ondanks dat ik van deze editie meer heb genoten, ben ik trotser op de medaille van vorig jaar. Na een lange blessuretijd was de Dam tot Damloop 2017 de eerste keer na ruim anderhalf jaar dat ik deze afstand weer kon lopen. Het finishen voelde toen echt als een overwinning! Dit jaar stond ik ontspannen in het startvak. Misschien wel de reden dat ik dit jaar meer heb genoten van het event en alle supporters.

Als je het tempo van afgelopen zondag nog vijf kilometer langer weet vol te houden, dan gaat je persoonlijke record op de halve marathon uit 2015 uit de boeken. Hoe realistisch is dat?
Een lastige vraag, maar ik denk dat een snellere tijd dit jaar wel haalbaar is. 7 oktober loop ik de Breda Singelloop halve marathon. Een maand later hoop ik de Drechtstadloop halve marathon te lopen. Twee kansen dus om mijn PR te verbreken… Maar dan moeten de omstandigheden goed zijn en mijn benen net die dagen goed voelen. Het blijft dus altijd spannend. Maar ik ga mijn best doen!

View this post on Instagram

Slechte generale repetitie ✔️💥 Mijn benen wilden vanochtend niet. Nog wat vermoeid van die snelle 5 kilometer van vrijdagavond. En veeeel te warm aangekleed. Iets te hard geschrokken van de temperatuur vanochtend vroeg..☀️ Toch kijk ik uit naar de Singelloop Breda! Als ik dit nu kan, dan moet het volgende week met uitgeruste benen en luchtigere kleding vast goed komen! 😉💪🏼 #stravarun #run #runnersworldnl #happyrunner #strava #fitgirlcode #fitdutchies #nevernotrunning #justdoit #ikloophard #hardlopen #running #sundayrunday #holland #hardlopenisleuk #running #asicsfrontrunner #asics #asicsgelnimbus20 #beatyesterday #roadto21k #sundayrunday #asicsfrontrunner #running_highlight #running_spotlight #IMoveMe #singelloopbreda

A post shared by Nathalie (@nathalie2605) on

Wat is je volgende doel?
In 2019 hoop ik mijn tweede marathon te lopen. Aan de Rotterdam Marathon van vorig jaar heb ik een vervelende knieblessure overgehouden. Toen ik de finish over kwam moest ik er niet aan denken ooit nog 42,195 kilometer te moeten lopen. Maar al snel begon het weer te kriebelen. Me opnieuw inschrijven vond ik best spannend. En toch heb ik het gedaan… Die marathon heeft voor mij toch iets magisch!

Foto: Instagram Nathalie

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten