Home Laatste NieuwsBriefwisseling Anne Luijten: ”Mijn hoofddoel is in ieder geval duidelijk”

Anne Luijten: ”Mijn hoofddoel is in ieder geval duidelijk”

door hardloopnetwerk

Hoi Noah,

Wat enorm leuk en leerzaam om te lezen over je ervaringen met hoogte. Goed om te weten dat jij plannen hebt om volgend jaar weer naar St Moritz terug te keren, misschien kunnen we wat combineren. Jij zit er trouwens wel heel lang zeg! Mijn teamgenootjes waren vlak voor de wedstrijd in Heusden teruggekeerd en de trainingsstage wierp gelijk zijn vruchten af, want zowel Benjamin als Geart liepen PR’s op de 5000m. Ben liep ook onder de B-limiet en mag dus op twee afstanden uitkomen in Berlijn. Ik hoop natuurlijk dat de stage dadelijk bij jou ook zo’n goed effect heeft. Ik zag dat Bart van Nunen zich sinds een aantal weken bij jullie heeft aangesloten, dat zal vast een gezellige boel zijn. Doe hem de groetjes!

Ben liep ook onder de B-limiet en mag dus op twee afstanden uitkomen in Berlijn. Ik hoop natuurlijk dat de stage dadelijk bij jou ook zo’n goed effect heeft.

Nog een bijkomend voordeel van je stage: je ontsnapt aan de zinderende hitte in Nederland. Jij moet dan misschien vanwege de hoogte opletten dat je genoeg herstelt door veel te slapen en drinken, hier moeten we dat ook, maar dan vanwege de warmte! Het koelt ’s avonds eigenlijk niet meer af, waardoor de temperatuur vrijwel 24 uur per dag ver boven de 25 graden ligt. Zie dan je huis maar eens koel te houden! Het is ’s avonds erg moeilijk in slaap vallen en ik ben de hele dag door aan het drinken. Normaal drink ik eigenlijk alleen water, koffie, en thee, maar ik heb nu ook maar wat IceTea en ijsjes ingeslagen om genoeg vocht binnen te krijgen. Gelukkig hoef ik in deze basis/opbouwperiode mijn trainingen niet te pushen (juist niet!) en kan ik dus meer op gevoel lopen dan op tijd. Ook probeer ik elke middag een dutje te doen en hebben we de trainingen verplaatst naar de avond (dan is het ‘slechts’ rond de 28 graden in plaats van 32+… ?).

Wat grappig dat je begint over een wedstrijdplanning. Ik ben nu namelijk aan het kijken naar wegwedstrijden tussen nu en eind oktober, maar dat is nog best lastig! Vorig jaar was ik heel jaloers, want toen waren er allemaal leuke wegwedstrijdjes en kon ik niet meedoen omdat ik in mijn rustperiode zat. De enige wegwedstrijd die ik toen deed – op slechts enkele weken training – was de 4 mijl van Groningen en dat was een super ervaring! Dit jaar hoop ik die wegwedstrijden, mits de achilles het toelaat, wel te lopen. Ik weet alleen niet zo veel af van de wegwedstrijden in deze periode omdat ik ze dus nog nooit gelopen heb, en moet dus goed overleggen met mijn manager en trainer over de opties! Maar mijn hoofddoel is in ieder geval duidelijk: het EK Cross. De wegwedstrijdjes zullen vooral een welkome onderbreking in de trainingen vormen, en in dienst staan van dat grotere doel.

Groetjes,

Anne

Foto: Instagram Anne Luijten

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten