Home Laatste NieuwsAtleet van de week Max Polak: ”Mijn droom is om professioneel atleet te worden”

Max Polak: ”Mijn droom is om professioneel atleet te worden”

door hardloopnetwerk

Max Polak maakt een stormachtige ontwikkeling door. De 18-jarige pupil van Bram Wassenaar won afgelopen vrijdag zijn eerste gouden medaille op een Nederlands Kampioenschap (junioren). In Emmeloord liep hij een tactisch sterke race en trok hij aan het langste eind. Wij besloten hem uit te roepen als ‘Atleet van de Week’.

Door de redactie

Afgelopen vrijdagavond won je de 5000 meter tijdens het NK Junioren. Wat ging er op dat moment door je heen?

Op dat moment was ik echt ongelofelijk blij toen ik als eerste over de streep kwam. Dit was denk ik tot nu toe de mooiste wedstrijd die ik ooit gelopen heb.”

Het afgelopen jaar heb je flinke stappen gemaakt. Je wisselde van trainer (nu Bram Wassenaar) en dook gelijk ruim onder de 15 minuten. Wat is het grootste verschil tussen je huidige en vorige trainer?

”Het verschil is dat ik nu voor het eerste een coach heb die mij echt stuurt en advies geeft. Vorig jaar trainde ik wel eens bij PAC, maar grotendeels deed ik alles op eigen houtje. Wel altijd met de ondersteuning van mijn vader die mee fietste. Qua training moest ik er aan wennen dat ik een stuk rustiger moest trainen dan ik eerst deed.”

Met welke tactiek ging je de 5000 meter in?

”Mijn tactiek was is eerste instantie om gewoon keihard te lopen, maar daar had de rest niet echt zin in. Mijn tactiek heb ik tijdens de race veranderd. De eerste 3 kilometer besloot ik verdedigend te lopen en de laatste 2 kilometer alles gegeven voor de winst!”

Welke wedstrijden heb je nog meer op de planning staan komende maanden?

”Mijn seizoen is al eigenlijk voldaan, maar ik wil alleen nog mijn 1500 meter persoonlijke record verbeteren en op 3000 meter. Waarschijnlijk worden dat nog wel wat wedstrijdjes in België.

Wat is je absolute droom?

”Mijn absolute droom is om professioneel atleet te worden als ik mijn school heb afgerond, en natuurlijk ook medailles winnen op toernooien!”

Foto: Evert Woutersen

Laatst hadden wij Max Polak ook al uitgelicht in onze rubriek ‘Talentenscout’. Lees het stukje hier.

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten