Home Hardlopersverhalen Maikel Stolwijk: ”Eindelijk liep ik onder de 1 uur en 20 minuten”

Maikel Stolwijk: ”Eindelijk liep ik onder de 1 uur en 20 minuten”

door hardloopnetwerk

Veel hardlopers in Leiden en omstreken kennen Maikel Stolwijk. De sympathieke hardloper van Leiden Atletiek liep afgelopen zondag voor het eerst onder de 1 uur en 20 minuten op de halve marathon. Wie is deze topper uit Leiden?

Door de redactie

Afgelopen zondag liep je een dik persoonlijk record op de halve marathon van Amsterdam. Had je dat verwacht?Zondag liep ik inderdaad een persoonlijk record op de halve marathon in Amsterdam en eindelijk onder de 1.20.00! Ik wist dat de vorm redelijk tot goed was en ondanks mijn val op een baantraining tijdens het uitlopen (open knie en pijn aan mijn heup). Ondanks dat kon ik mij goed voorbereiden op afgelopen zondag. En met succes! Met ruim 21.1km ( 21.3km op horloge door slalommen door achterhoede marathon) zit er zeker meer in, maar eerst even nagenieten van deze tijd.

Zondag liep ik inderdaad een persoonlijk record op de halve marathon in Amsterdam en eindelijk onder de 1.20.00!

Als trouwe supporter van ADO Den Haag won je een week eerder de 10 kilometer Fun Run. Hoe vond je het om door het stadion van ADO Den Haag te lopen?
Haha, trouwe supporter valt wel mee hoor. Ik kom er wel graag, maar dat komt omdat één van mijn beste vrienden daar speelt (Erik Falkenburg), dus kom ik daar zo af en toe.
De run was erg leuk opgezet en goed georganiseerd. De start en finish waren op de middenstip van het stadion en zo proef je toch ook een beetje de sfeer in het stadion.
Het was erg leuk om de run over 10 kilometer te winnen. Al was de race meer om te kijken of mijn lichaam er klaar voor was om die week erna (1/2 marathon Amsterdam) te kunnen knallen.
Ik heb daar ook nog wat tips mogen ontvangen van Bjorn Koreman (liep die week ervoor 1.06 in Breda op de halve marathon). Hij gaf mij tips voor de wedstrijd.
Jarenlang heb je voetballen met hardlopen gecombineerd. Had je er meer kunnen uithalen als je eerder alleen was gaan hardlopen?
Ik denk dat er zeker meer in had gezeten als ik vol voor het hardlopen was gegaan, maar ik heb geen spijt van mijn keuze.
Dit hoort gewoon een beetje bij wie ik ben. Ik houd van gezelligheid, een biertje moet zeker kunnen en voetbal doe ik al vanaf mijn achtste levensjaar.
Ik heb vanaf mijn vijftiende mooie trainingen gehad onder leiding van Norbert Groenewegen, Ada de Bruin en Han Kulker.
Toen het lopen er steeds beter uit ging zien ben ik samen met mijn loopmaatje, destijds Vincent Anker, naar Bram Wassenaar gegaan en heb ik daar ook een hele mooie leerzame tijd gehad.
Op mijn 20ste ben ik mij meer gaan focussen op selectievoetbal bij mijn huidige club ASC te Oegstgeest, waar ik nog steeds regelmatig te bewonderen ben op de velden in de regio. Het lopen liet ik daardoor toentertijd schieten.
Ik train nu sinds 2014 met heel veel plezier in een hele leuke diverse groep bij Jan Kortekaas bij Leiden Atletiek.
Het is een mix van jeugdig talent en oudere vedettes. De groep van Bram Wassenaar traint ook nog steeds dezelfde avond en ken nog redelijk wat jongens en dames van toentertijd.
Ik heb vanaf mijn vijftiende mooie trainingen gehad onder leiding van Norbert Groenewegen, Ada de Bruin en Han Kulker.
Vorig jaar liep je in Rotterdam de marathon en dat deed je niet onverdienstelijk. Staat er binnenkort weer een marathon op de planning?
Mijn marathon in Rotterdam kan ik eigenlijk maar in één woord beschrijven: GEWELDIG!
Mijn eerste marathon en dat op mijn verjaardag (8 april 2018) moest een waar feest worden en dat werd het.
Ik had er hard voor getraind met een mooi schema van mijn trainer Jan Kortekaas, die zelf ook een aardige ervaring heeft op deze afstand. Een tijd onder de 3 uur was mijn streven en mijn vader had een hele strakke tijd staan van 2.54.17 (in totaal heeft hij zeven keer de marathon gelopen en in Rotterdam zijn snelste gelopen). Dat ik uiteindelijk uitkwam op een tijd van 2.47.49 had ik eigenlijk niet durven dromen! Dat verjaardagsbiertje met mijn ouders en vrienden smaakte heerlijk! Ik wil volgend jaar kijken of er meer in zit, alleen moet ik nog even met mijn trainer overleggen wat slim is om te gaan doen.
Wel heb ik met drie vrienden een nieuwe mooie uitdaging staan, Healty Fest Coast to Coast in Schotland (170 km in 2 dagen trailrunnen, mountainbiken en kajakken) van 5 tot 8 april.
Dit valt helaas samen met de marathon van Rotterdam 2019 en het WK van Leiden (Singelloop).
Verder komt de Zevenheuvelenloop eraan en daar gaan wij ook met een leuk groepje heen om daarna nog een klein biertje te drinken in het mooie en gezellige Nijmegen. Eerst een biertje verdienen!
Ik had er hard voor getraind met een mooi schema van mijn trainer Jan Kortekaas, die zelf ook een aardige ervaring heeft op deze afstand
Als Maikel Stolwijk één droom mag laten uitkomen, wat zou dat dan zijn?
Als ik één droom uit mag laten komen, dan zou ik toch echt voor wereldvrede gaan.
Ik vind het zo belangrijk ongeacht kleur, geloof, geslacht, keuzes die we maken in het leven dat we elkaar accepteren wie hoe wij zijn. Dat is mij meer waard dan wat dan ook.

Foto’s: Maikel Stolwijk

Wil jij jouw verhaal insturen van je eerste hardloopwedstrijd, zoveelste marathon of juist een ander gerelateerd hardlooponderwerp? Dat kan! Hardloopnetwerk plaatst altijd de leukste verhalen op onze website.

Stuur hier jouw verhaal in.

Foto: PR Ellen

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten