Home Voorpagina Kalleigh van den Hemel: ”De sfeer in New York schijnt erg bijzonder te zijn”

Kalleigh van den Hemel: ”De sfeer in New York schijnt erg bijzonder te zijn”

door hardloopnetwerk

Kalleigh van den Hemel liep twee weken geleden de marathon van Berlijn en gaat over een paar weken alweer een marathon lopen. Niet zomaar één, want ze gaat meedoen aan de New York marathon. In de Amerikaanse miljoenenstad gaat ze niet voor een persoonlijk record, maar om maximaal te genieten.

Door de redactie

Twee weken geleden liep je de Berlijn marathon en over een paar weken loop je alweer de New York Marathon. Ben je inmiddels al voldoende hersteld van Berlijn?
”Volledig hersteld ben ik zeker nog niet. De spierpijn was de eerste dagen wel een stuk minder dan bij de vorige 2 marathons die ik liep, maar in Berlijn ben ik echt diep gegaan en dit voel ik nog steeds wel in m’n spieren als ik een rondje ga rennen. Dus ik doe voorlopig alleen nog wat rustige trainingen en probeer veel te foamrollen en te rekken om m’n spieren los te maken en soepel te houden.”

Met welke verwachtingen reis je af naar New York?
”Berlijn en New York zitten erg dicht op elkaar (7 weken), maar ik kon de kans om de New York Marathon te lopen samen met Team Annemerel echt niet laten schieten. Aangezien je niet twee keer maximaal kan pieken op een marathon in zo’n korte tijd, ging ik in Berlijn voor een goede tijd en is mijn doel voor New York om maximaal te genieten van de sfeer en ervaring tijdens elke meter die ik loop! Van iedereen hoor ik dat de sfeer in New York echt heel bijzonder is en zo anders dan bij de andere marathons die ik heb gelopen, dus daar ben ik erg benieuwd naar.”

Hoe zien je laatste weken er richting de marathon uit?
”Het belangrijkste is vooral om goed te herstellen en fit aan de start in New York te staan. Lange duurlopen (>20km) ga ik dus ook niet meer doen, de basis is er toch al en aangezien ik in New York ook niet voor een toptijd ga is het prima om het voornamelijk bij te houden qua trainingen. Daarnaast is het wedstrijdseizoen weer begonnen en omdat ik nu in topvorm ben wil ik nog graag mijn 10 kilometer en halve marathon persoonlijk record verbreken tijdens de Singelloop in Utrecht en de halve marathon van Eindhoven.”

Wat wil je alle hardlopers meegeven die voor het eerst een marathon lopen?
”Ondanks dat je ongetwijfeld veel zware momenten zal hebben tijdens je voorbereiding (en de marathon zelf). Hoe vaak ik wel niet op zag tegen die lange duurloop op zondag, vooral in voorbereiding op mijn eerste marathon, en bij mezelf dacht “waarom doe ik dit? Vind ik dit nou echt leuk?”. Geloof me, op het moment dat je over de finishlijn komt besef je dat het het allemaal 1000 keer waard was! Dat moment is gewoon echt onbeschrijfelijk. De belangrijkste les die een marathon mij keer op keer leert is dat je zóveel meer kan dan je zelf denkt, fysiek & mentaal (Ja, na 3x verbaas ik mezelf nog steeds!). En ook heel belangrijk: GENIET!”

Daarnaast is het wedstrijdseizoen weer begonnen en omdat ik nu in topvorm ben wil ik nog graag mijn 10 kilometer en halve marathon persoonlijk record verbreken tijdens de Singelloop in Utrecht en de halve marathon van Eindhoven.”

Op welke prestatie ben je tot nu toe het meest trots?
”Daar hoef ik niet lang over na te denken, de Berlijn Marathon 2018. Nog steeds als ik er aan denk krijg ik een big smile op m’n gezicht. Mijn doel was om daar rond de 3:20 te lopen (13 minuten van mijn PR van een half jaar geleden) en ik wist dat dit heel erg ambitieus was. De eerste helft liep ik precies het tempo dat nodig was om die tijd te lopen, echter had ik al zo’n 400m meer afgelegd wat betekende dat ik eigenlijk ongeveer 2,5 minuut achter lag op schema en als je dat door zou trekken kwam ik uit op 3:25. Op dat moment dacht ik ‘met 3:25 ben ik ook al super blij!’. Maar van kilometer 33 t/m 37 leek het ineens alsof ik kon vliegen en pakte ik 20 seconden per kilometer terug op het schema. Op 38km dacht ik dat ik te vroeg gepiekt had en werd het echt op tandvlees doorbijten tot de finish. En pas op het moment dat ik onder de Brandenburger Tor doorliep besefte ik dat het gewoon kon lukken! Kippenvel! Uiteindelijk was mijn tijd: 3:19:45. Als ik terug denk kan ik nog steeds niet helemaal beseffen dat het me écht gelukt is om een 42 kilomter lang dit tempo te lopen.”

Foto: Kalleigh van den Hemel

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten