Home Voorpagina Help! Sneller herstellen in -114 graden?

Help! Sneller herstellen in -114 graden?

door hardloopnetwerk

Overleef je dat wel -114 graden?! Gelukkig ben ik het levende bewijs dat er niks gevaarlijks aan is, want anders had ik deze blog niet meer kunnen typen. De plek waar dit gebeurt, Freezlab, zit in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Van de locatie kreeg ik het gelukkig wel warm, van de koelcabine iets minder…

Door Merel van der Marel

Hoe werkt het? Allereerst krijg je een paar onwijs leuke sloffen en handschoenen aan en daarbij, een witte hoofdband en een mondkapje om. In de lounge met uitzicht op de atletiekbaan werd uitgebreid uitgelegd hoe het principe werkt.

De sessie begint met 20 seconden in -60 graden, om je lichaam voor te bereiden op het echte werk: 2 minuten en 40 seconden in ongeveer -110 graden! Dus drie minuten afzien in totaal en dan snel de warmte in. Ik hoor je nu denken: Waar is dit in hemelsnaam goed voor?

Misschien ken je Wim Hof, of beter bekend de iceman wel. Hij heeft een heel boek geschreven over de voordelen van kou. Ik heb er even in doorgebladerd, voordat ik zelf de kou instapte en ik was echt onder de indruk over alle positieve effecten op je lichaam. Op de website van Freezlab (hier) staan alle voordelen van zo’n Freezlabsessie, zoals de versnelde bloedsomloop, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd (hallo herstel!).

Oke, daar gaan we dan. Mijn vader en ik hebben de Freez-outfit aan en stappen cabine 1 in. Ik schrik een beetje van de kou, maar ik blijf rustig en de 20 seconden gaan snel voorbij. Vervolgens stappen we cabine 2 in. Oké, dit is wel wat frisjes, haha! Gelukkig staat er een leuk muziekje op, dus we dansen wat random rond, zodat de tijd sneller lijkt te gaan. Ik zie allemaal ijskristallen op de wimpers en wenkbrauwharen van mijn vader. De laatste 30 seconden waren iets minder leuk en gingen voor mijn gevoel dan ook best langzaam. ‘De tijd is om!’ horen we en we rennen snel de warmte in. WOW: ”wat een heerlijk gevoel krijg je dan!” Ik voelde mij super energiek en vooral super warm! Ik was ook echt heel erg wakker voor mijn gevoel, heel alert. Daarna nog even wat springen op een trampoline voor de doorbloeding en een theetje drinken op de loungebank. Wat mij betreft is het echt een aanrader!

Een losse sessie kost €32, maar er zijn ook bepaalde abonnementen te koop.

https://www.freezlab.nl

Wil jij meer weten over Merel van der Marel? Klik dan hier.

Foto: Odile Verzantvoort

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten