Home Laatste Nieuws Gewoon Lekker Rennen: 5 vragen aan Lore Beckers

Gewoon Lekker Rennen: 5 vragen aan Lore Beckers

door hardloopnetwerk

Voor alle hardlopers die hun trainingen wat serieuzer en verantwoorder willen aanpakken, is Hardloopnetwerk een samenwerking aangegaan met Gewoon Lekker Rennen. Trainers Ben, Michael en Emilie staan met veel enthousiasme klaar om jou via online coaching klaar te stomen voor je doelen. Om te kijken of dit wat voor je is, krijg je 50% korting op de eerste maand met de code “HARDLOOPNETWERK50%”. Echter, voordat je hierin investeert, wil je misschien eerst wat ervaringen lezen van andere Gewoon Lekker Rennen-atleten. Daarom stelden we Lore Beckers een aantal vragen!

Lore loopt pas sinds augustus 2018 en is van algemene online schema’s bij Gewoon Lekker Rennen uitgekomen. Ze is in voorbereiding op haar tweede marathon, op zondag 29 maart in Gent. “Ik wil graag finishen in een tijd van 4u15.”

Hoe ben jij bij Gewoon Lekker Rennen terecht gekomen?

“In het begin liep ik zonder schema en deed ik eigenlijk maar wat. Toen ik mijn eerste halve marathon wilde lopen had ik me eigenlijk niet goed voorbereid en begon ik pas vijf weken voor de wedstrijd een schema te volgen. Dit was een algemeen schema dat ik online had gevonden. Voor mijn eerste marathon volgde ik ook een algemeen schema, van internet geplukt. In het begin werkte dit prima, maar na een tijdje begon ik me af te vragen: doe ik het wel goed? Het was ook redelijk vaag: er werd gesproken van een snelle duurloop, een langzame duurloop en een intervaltraining. Maar wat bedoelden ze precies met snel, en hoe langzaam is langzaam? Ik ren nog niet zo lang en ik deed eigenlijk maar wat.

“Na een tijdje begon ik me af te vragen: doe ik het wel goed?”

Al snel bedacht ik me: ik heb eigenlijk geen idee wat ik doe, ik probeer me voor te bereiden op een marathon (wat voor mij een hele uitdaging was), maar is dit wel de juiste manier? Mijn eerste marathon (Eindhoven 2019 in 4u59) was enorm tegengevallen. Ik was zeer slap en de warmte hielp me ook niet. Mijn trainingen verliepen beter dan de wedstrijd en ik heb er dan ook een heel slecht gevoel aan overgehouden. Dit kon beter! Voor mijn tweede marathon wilde ik me dus beter voorbereiden en niet zomaar een of ander schema van internet volgen.

Gewoon Lekker Rennen was wat ik zocht: een op maat gemaakt schema waarbij mijn voortgang wordt bijgehouden en waarbij de trainer mijn trainingen in de gaten houdt.”

“Voor mijn tweede marathon wilde ik me dus beter voorbereiden en niet zomaar een of ander schema van internet volgen.”

Was het erg wennen ten opzichte van wat je gewend was?

Gewoon Lekker Rennen werkt met de app Trainingpeaks. Deze app kende ik helemaal niet, dus het was wel even zoeken hoe het precies werkt. Maar nu vind ik hem juist erg handig!”

En hoe gaat de coaching praktisch in zijn werk?

“Ik ben gestart met een marathonvoorbereiding van 14 weken. Ik heb gekozen voor pakket 2 met een op maat gemaakt schema, dit paste het best bij mij. Alle trainingen werden vooraf ingegeven in Trainingpeaks, maar dit kan vervolgens zeker nog veranderen of aangepast worden. Als ik bijvoorbeeld een wedstrijd wil lopen in plaats van een training te doen, dan past mijn trainer dit aan in de app. Ook de hierop volgende trainingen kunnen aangepast worden in verband met deze wedstrijd. In week 5 was ik bijvoorbeeld een keer extra gaan rennen op een evenement van Kom op tegen Kanker, bovenop de trainingen van die week. Ik had dit op voorhand niet doorgegeven en ik zag de dag erna dat mijn trainingen hierop aangepast waren en dat ik iets meer rust kreeg.”

Train je ook wel eens mee met de groep in Eindhoven?

“Nee, ik word puur online gecoacht. Aangezien ik op ongeveer een uur rijden van Eindhoven woon, is het niet gemakkelijk om mee te trainen. Anders zou ik dit zeker doen. Maar zeg nooit nooit, wie weet wil ik dit in de toekomst wel eens proberen.”

Hoe verloopt de communicatie?

“Goed! In Trainingpeaks is er ruimte voor communicatie onder elke training. Ik krijg bijvoorbeeld regelmatig feedback op mijn trainingen: als ik goed bezig ben, als ik te hard heb gepusht tijdens een interval… Ook met mijn vragen kan ik, via e-mail, steeds bij Gewoon Lekker Rennen terecht en krijg ik snel antwoord. Ik word vooral begeleid door Michael Beuwer. Maar ik heb ook al feedback gekregen van Ben Vriends. Ik word in ieder geval goed in de gaten gehouden!”

“Ik krijg bijvoorbeeld regelmatig feedback op mijn trainingen: als ik goed bezig ben, als ik te hard heb gepusht tijdens een interval…”

Wat vind je het grote voordeel t.o.v. de algemene schema’s die je hiervoor had?

“Het geeft mij een heel fijn gevoel om te weten dat er iemand is die mijn trainingen volgt en die in de gaten houdt hoe ik het doe. Ik krijg feedback op mijn trainingen en dit geeft me vertrouwen. Ik vind het ook leuk dat niet alles vooraf vastligt, maar dat er tijdens de voorbereiding nog trainingen kunnen veranderen. Die flexibiliteit zorgt ervoor dat alles aangepast kan worden naar mijn wensen en mijn planning.”

“Het geeft mij een heel fijn gevoel om te weten dat er iemand is die mijn trainingen volgt en die in de gaten houdt hoe ik het doe.”

Denk je dat je na de marathon nog doorgaat met de online coaching?

“Ja, dat ben ik wel van plan! Na de marathon heb ik nog enkele wedstrijden op de planning zoals de 20 kilometer van Brussel, de Great Breweries 25 kilometer en Maastrichts Mooiste. Ik kan zeker nog hulp gebruiken om mijn trainingen hierop af te stemmen!”

Meer weten? Surf naar www.gewoonlekkerrennen.nl of lees meer informatie onder de “Online Coaching” tab!


Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten