Home Voorpagina Grensverleggend: Jeffrey van Haastrecht

Grensverleggend: Jeffrey van Haastrecht

door hardloopnetwerk

Naam: Jeffrey van Haastrecht

Leeftijd: 29

Werk: Leidinggevende/chef-kok

Woonplaats: Hillegom

Beste prestaties hardlopen: Dam tot Damloop 2016 (1 uur en 47 minuten) en de halve marathon van Leiden 2016 (2 uur en 20 minuten)

Op 17 oktober trainden Jeffrey samen met Jasper (eigenaar Hardloopnetwerk.nl) in de duinen van Noordwijk. Jeffrey heeft sinds zijn 23e de ziekte van Leber (hierdoor is hij 92% van zijn gezichtsvermogen kwijt), maar hij laat zich hier niet door leiden. Omdat Jeffrey zo’n doorzetter is en nog boordevol hardloopambities heeft, vonden wij het leuk om met hem te trainen en om een interview met hem af te nemen.

Ha Jeffrey, leuk dat je samen met mij wil trainen! In mei liep jij je eerste hardloopwedstrijd in Leiden. Je begon gelijk met de halve marathon in Leiden. Hoe verliep de wedstrijd?

De wedstrijd verliep prima. Ik loop mijn trainingen en wedstrijden altijd met Thara Philippi. Thara en ik lopen samen met een touwtje, omdat ik anders niet genoeg zicht heb op wat er om mij heen loopt. Het is soms lastig om gebonden aan iemand te zijn, omdat je ook af en toe wil versnellen of juist wat langzamer wil lopen. Overigens vind ik het super fijn dat Thara dit wil doen! Wij liepen samen naar een mooie tijd op de halve marathon van Leiden (2 uur en 20 minuten).

Deed je voordat je begon met hardlopen ook nog andere sporten? 

Voordat ik begon met hardlopen heb ik nog gevoetbald bij twee plaatselijke voetbalclubs in Hillegom. Ook sloeg ik regelmatig een balletje op de tennisbaan en heb ik in een ver verleden nog gejudood.

Hoe vaak train je gemiddeld per week?

Ik loop gemiddeld 2 a 3 keer in de week hard. Ook bezoek ik regelmatig de sportschool om op de loopband te rennen of om krachttraining te doen. In de zomermaanden probeer ik ook om één keer in de week te zwemmen bij een plaatselijk zwembad.

In september had jij je 2e wedstrijd (De Dam tot Damloop). Deze wedstrijd is 16,09 kilometer. Ging deze wedstrijd nog beter dan de halve marathon van Leiden?

Ja! Wij deden 1 uur en 47 minuten over de Dam tot Damloop. Ik liep deze wedstrijd erg makkelijk en we konden zelfs aan het einde van de wedstrijd nog een sprintje trekken!

Welke wedstrijden wil je komende maanden nog doen?

Ik heb nog niet specifiek een aantal wedstrijden op het programma staan, maar in november of december wil ik sowieso nog een wedstrijdje lopen. Ik kijk ernaar uit om mijn persoonlijke records te verbreken.

Wat is jouw doel voor de toekomst?

Mijn doel is om lekker te kunnen blijven lopen. Ik wil graag nog in de toekomst een marathon lopen. Mijn voorkeur gaat dan uit om de marathon van Berlijn te lopen.

Ten slotte, hoe vond je de training?

Ik vond het super! Wij hebben interval gedaan in de duinen. Dat was lekker pittig. Ik hoop dat wij dit vaker gaan doen.

 

 

 

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten