Home Laatste NieuwsDe week van... De week van: Björn Koreman

De week van: Björn Koreman

door hardloopnetwerk

Mijn naam is Björn Koreman en ik ben 27 jaar. Ik werk sinds 3 jaar als Accountmanager bij Doubdle B.V. Doubdle is een 100% natuurlijke frisdrank welke ook zorg draagt voor een sneller herstel na het sporten. Ik woon in Geertruidenberg, maar ben lid van Leiden Atletiek. Daar train ik onder begeleiding van Bram Wassenaar.

Door de redactie

Maandag

Elke dag gaat mijn wekker om 07.00 uur. Ik begin dan eigenlijk meteen met werken, omdat ik mijn kantoor aan huis heb. Hierdoor kan ik mijn tijd efficiënt indelen. Op maandag heb ik een rustdag als het op lopen aankomt, maar train ik altijd bij Medifit in Breda onder begeleiding van een Personal Trainer. In deze training proberen we alle spieren specifiek aan te pakken die extra belast worden met het hardlopen, om blessures te voorkomen.

Dinsdag

Aan het einde van de middag doe ik een duurloop van 50 minuten in zone 1. Op dit moment loop ik dan rond de 4.10 minuten per kilometer. Deze duurloop doe ik om 16.30 uur, zodat ik daarna kan eten. ’s Avonds heb ik namelijk nog afspraken staan bij verenigingen voor Doubdle.

Op maandag heb ik een rustdag als het op lopen aankomt, maar train ik altijd bij Medifit in Breda onder begeleiding van een Personal Trainer.

Woensdag

Vandaag heb ik zo ingedeeld dat ik de hele dag afspraken heb rond Rotterdam/Leiden, omdat er vandaag een training staat gepland bij Leiden Atletiek. Hier doe ik om de week op woensdag de baantraining (100 kilometer van huis, dus meer is helaas niet mogelijk). Vandaag staat er 5x1000M op het programma met 3 minuten dribbelpauze. De tempo’s gaan in 3’10/3’10’/3’05/3’05/3’00.

Donderdag

Vandaag staat er een rustige duurloop op de planning van 60 minuten om goed te herstellen van de baantraining. Deze gaat in zone 1 á 2, wat inhoudt dat het tempo niet zo hoog ligt. Deze training doe ik ook in de avond.

Vrijdag

Op vrijdag staat altijd mijn favoriete training gepland. Vaak een langere training met verschillende tempoblokken, waardoor de tijd echt vliegt. Vandaag als volgt: 40 minuten in zone 2 (tempo 3.55 per kilometer), 3 keer techniekloop gevolgd door 10 minuten op zone 3 (tempo rond 3.30/3.25 per kilometer). Daarna nog 8x 45 seconden hard op -bij voorkeur- een bospad. Hierna nog rustig 10 minuten uitlopen. Top training!

Op vrijdag staat altijd mijn favoriete training gepland. Vaak een langere training met verschillende tempoblokken, waardoor de tijd echt vliegt.

Zaterdag

Vandaag staat in het teken van een lange langzame duurloop. Dit is 80 minuten totaal (20+km). Mooi herstellen van de dag ervoor en zorgen dat deze training niet te hard gaat. Ik merk altijd bij lange duurlopen dat het na ongeveer 12 kilometer zo lekker draait, dat ik graag wil gaan versnellen. Hier moet ik altijd oppassen dat het dus niet te hard gaat op het laatste stuk.

Zondag

Vandaag staat er weer een rustdag op het programma. Soms komt er op zondag nog een extra duurloopje bij, maar meestal zit ik op 5 á 6 looptrainingen per week. In mijn loopcarrière heb ik tot nu toe pas 3x een week boven de 100km gedraaid, maar we zijn het wel rustig aan het uitbouwen.

Deze week kom ik totaal op 80 kilometer uit.

Note: Carousel will only load on frontend.

Foto: Instagram Bjorn Koreman

 

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten