Home Laatste NieuwsDe Wandelgangen De Wandelgangen: Stevensloop live te volgen, Tirza wint

De Wandelgangen: Stevensloop live te volgen, Tirza wint

door hardloopnetwerk

De Wandelgangen

*Morgen is de 5e Stevensloop van Nijmegen. De Stevensloop is live op Omroep Gelderland te volgen met co-commentaar van Dennis Licht. Jesper van der Wielen heeft al laten weten dat hij gaat strijden voor zijn derde overwinning hier. Vanaf volgend jaar vindt het NK Halve Marathon plaats bij de Stevensloop.

*Tirza van der Wolf trotseerde de wind bij de Reeuwijkse Plassenloop vandaag. Ze werd eerste dame en tweede overall op de 10 kilometer in een tijd van 36:38. Over twee weken staat ze aan start bij de Venloop. Tirza stond het grootste deel van 2018 aan de kant. Wim Kroone schreef hierover voor het AD:

Tirza van der Wolf, die de komende jaren als marathonloopster furore hoopt te maken, wil zo snel mogelijk het verloren terrein inhalen. Na het baanseizoen in 2018 begon de tegenslag. Op een 3000 meter moest zij halverwege volkomen verzuurd uitstappen. De huisarts, die zij na dat weekeinde consulteerde, verwees de talentvolle atlete meteen door naar het ziekenhuis, waar een dubbele longembolie werd geconstateerd. ,,Ik stond abrupt buitenspel, maar ik kreeg van de artsen te horen dat een volledig herstel mogelijk was”, vertelt de ict’er die als softwaredeveloper werkzaam is. ,,Ik heb lange tijd niet kunnen trainen. Pas eind juli was ik in staat om een half uurtje afwisselend een minuut hard te lopen en te wandelen. Het duurde daarna zeker twee maanden, voordat ik meer inhoud en vertrouwen kreeg, dat alles goed zou komen. Dit jaar startte ik met een zege in de Florijn Winterloop in Woudenberg en dat gaf me genoeg moraal om in te schrijven voor de halve marathon van de CPC-loop in Den Haag. Helaas werd dit evenement vorige week afgelast. De Plassenloop is nu een mooi alternatief. Omdat ik op 31 maart in Venlo deelneem aan het NK halve marathon, is de tien kilometer een mooie gelegenheid, waar ik snelheid op kan doen. Mijn vriend Marc Cinjee, die een goede hardloper is en met wie ik sinds kort samenwoon in Zeist, gaat mij hazen.”

Bij Sportclub Reeuwijk, waar Tirza van der Wolf al op haar zesde jaar ronddartelde op de atletiekbaan, begon zij pas als tiener de smaak te pakken te krijgen van de langere afstanden. ,,Toen was de 1000 meter mijn max”, vervolgt Van der Wolf lachend. ,,Al snel werd dat meer. Als B-juniore veroverde ik brons op de NK cross en op de NK 10 kilometer in Schoorl pakte ik als A-juniore het goud. Bij de senioren is het nog niet gelukt om eremetaal op een NK te veroveren, maar ik kan mij nog voldoende ontwikkelen. Ik werk 32 uur per week verdeeld over vijf dagen. Naast de kilometers die ik ’s avonds maak, train ik op dinsdagmiddag op Papendal. De vrijdagmiddag gebruik ik om mijn rust te pakken. Voor andere hobby’s heb ik niet veel tijd. Ik lees wel veel. Geef mij een boek en ik ben gelukkig.”

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten