Home Laatste Nieuws CPC gecanceld: hoe besteedden deelnemers hun vrije zondag?

CPC gecanceld: hoe besteedden deelnemers hun vrije zondag?

door hardloopnetwerk

Gisterochtend werd bekend dat de 45e editie van de NN City-Pier-City Loop niet door kon gaan vanwege het onstuimige weer. Het was de eerste keer in de geschiedenis van het evenement dat de loop gecanceld moest worden. Lopers krijgen in principe geen geld terug, maar wellicht wordt er toch nog iets geregeld. Mario Kadiks, de directeur van de NN CPC Loop, zegt hierover: “In de voorwaarden staat dat we bij een afgelasting het inschrijfgeld mogen houden, maar we gaan ons buigen over een compensatie.”

Op sociale media reageerden lopers teleurgesteld over de afgelaste CPC. Sommige lopers reisten in alle ijl af naar andere loopevenementen, anderen deden een zware training, en weer anderen besloten er een lekker binnendagje van te maken. Wij waren benieuwd waar de Hardloopnetwerk-achterban voor koos en vroegen het aan drie van hen.

Kun je jezelf even voorstellen?

Esmee: “Mijn naam is Esmee Teeling (26). Ik ben lid van Olympus’70 en woon inmiddels al bijna 10 jaar in Den Haag, maar kom oorspronkelijk uit Otterlo, midden op de Veluwe.”

Arjan: “Mijn naam is Arjan Peeks (49). Ik kom uit Valkenswaard.”

De 11 medailles van Eveline

Eveline: “Ik ben Eveline van der Veen (32). Ik woon in Maartensdijk met mijn man en onze twee kinderen (Sofia van 6 en Julian van 4). In januari 2018 ben ik (weer) serieus begonnen met hardlopen en in maart 2018 had ik mezelf het doel gesteld om 12 medailles binnen 12 maanden te verdienen door verschillende hardloopevenementen te doen. Op 18 maart begon ik met een 5 km in Utrecht en een jaar later wilde ik dit afsluiten met een halve marathon. Symbolisch ook, gezien mijn verjaardag op 17 maart is.”

Aan hoeveel CPC’s heb je al meegedaan?

Esmee: “Ik ben de tel een beetje kwijt! In ieder geval drie keer de halve marathon. In 2015 liep ik een toptijd van 1:23.30 en een jaartje later door een achillespeesblessure 1:27.06. In 2017 voelde ik me goed en richtte ik mijn pijlen op een nieuw PR met als scherp doel 1:20.00. Helaas merkte ik na veel trainen dat het steeds minder goed ging, en ik voelde me moe. Echter wilde ik hetgeen waar ik hard voor had getraind (achteraf iets te hard) niet opgeven…Dus startte ik toch. Het was een groot fiasco met hardlopen en wandelen tussendoor. Na wat bloedonderzoek was de conclusie van mijn arts: ‘overtraind’. Niet gek dus dat het niet ging!”

Arjan: “Dit zou mijn eerste CPC zijn. Ik had deze loop gepland in aanloop naar de Rotterdam Marathon op 7 april, Het doel was om op 110% van marathontempo te lopen.”

Eveline: “Deze CPC zou mijn allereerste zijn geweest. Ondanks de spanning over mijn debuut zag ik er heel erg naar uit om van start te gaan. De regen en de wind maakten me wel nerveus maar ik zag er niet tegenop om te lopen.”

Wat was je reactie toen het werd afgelast?

Esmee: “Zaterdag kreeg ik al een berichtje dat het misschien niet door zou gaan en dat we om 07:00 uur op zondag een definitief besluit zouden krijgen. Ik dacht bij mijzelf…Hardloopwedstrijden gaan altijd door dus nu ook! Op zondag gaat om 07:00 uur mijn telefoon met het bericht dat het is afgelast. Shit, balen…Want ik had er zo ongelofelijk veel zin in! Eindelijk weer eens een wedstrijdje na 1,5 jaar niks te hebben gedaan. En dit was eigenlijk een test voor Rotterdam. Er was geen twijfel mogelijk…Geen CPC? Dan doe ik het wel alleen, samen met trainingspartner Hetzelfde parcours maar dan zonder toeschouwers, zonder drinkposten, en zonder andere lopers.”

Arjan: “Eerst balen natuurlijk omdat het op dat moment prima weer was. Ik stond klaar om af te reizen naar Den Haag. In tweede instantie begrip voor het moeilijke besluit.”

Eveline: “De teleurstelling was best groot. De afgelasting was wel begrijpelijk, maar als je ergens zo naartoe hebt getraind (ik heb het sportrusten-schema gevolgd, een maand lang geen alcohol gedronken, koolhydraten gestapeld, taperen, vroeg naar bed), dan is het gewoon shit.”

Hoe heb je je vrije zondag vervolgens besteed?

Esmee Teeling loopt in 2015 bij de CPC naar een PR van 1:23:30

Esmee: “Hardlopend! Om 10:30 uur loop ik in vanaf mijn huis naar de start, in de regen en in de wind, langs het Malieveld. Bij de start druk ik op de startknop van mijn horloge. Het ging goed, het ging ontspannen, het ging precies volgens plan: lekker lopen zonder er een keiharde race van te maken. Van het weer had ik niet zo veel last, sterker nog: het was warm! Ik had meer last van de stoplichten die op rood stonden ;). Uiteindelijk precies bij 21,1 km gestopt in een tijd van 1:35:52. Nu herstellen en op naar de Rotterdam Marathon!”

Arjan: “Ik ben zelf maar een rondje van ruim 12 km gaan lopen!’

Eveline: “Vrij snel kwam het besluit om alsnog een halve marathon te gaan lopen, maar dan gewoon vanuit huis. Die energie die ik had moest ik kwijt en ik was er toch op ingesteld die afstand te lopen. Om 11 uur ging ik de deur uit, bepakt en bezakt met alles wat ik ook voor de CPC had willen meenemen en met hetzelfde eet- en drinkschema als ik had willen aanhouden. Het viel me niet tegen gelukkig! Met een tijd van 2u25 was ik wel wat langzamer dan ik had gepland te zijn bij de CPC maar de adrenaline ontbrak natuurlijk volledig aangezien het gewoon een loopje vanuit huis was. Eind september loop ik de marathon van Berlijn en dit geeft me wel veel zelfvertrouwen dat het dan helemaal goed gaat komen.”

Hoofdfoto: Eveline in actie.

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten